Alle multifunctionele systemen (MFP’s) die Toshiba verkoopt nemen automatisch deel aan het unieke, door Toshiba ontwikkelde CO2 neutraal programma. Sinds de start van het programma in juli 2010 heeft Toshiba door dit programma al ruim 295.000 ton CO2 geneutraliseerd.

Geen CO2-voetafdruk

De CO2-uitstoot van alle Toshiba MFP’s, van productie en vervoer tot gebruik, wordt geheel gecompenseerd door verschillende CO2-besparende projecten over de hele wereld. Toshiba ondersteunt onder andere een kookfornuispro¬ject in Afrika. Er worden energiebesparende kookfornuizen geleverd aan dorpen in Kenia, waardoor er veel minder hout nodig is als brandstof. Bijkomend voordeel is dat er minder rookontwikkeling is, wat direct een gezondheidsvoordeel oplevert voor de bewoners. Een ander voorbeeld van een CO2-besparend project is het Indiaanse windenergieproject, waarbij elek¬triciteit wordt opwekt met windtur¬bines.

CO2 neutraal

Door nieuwe technieken is de uitstoot van CO2 die tijdens de productie en tijdens het gebruik van de Toshiba systemen wordt uitgestoten al flink verminderd, maar uitstoot van CO2 is niet helemaal te voorkomen. Het neutraliseren van deze uitstoot door ergens anders de CO2-uitstoot te verminderen, is een goede manier om te werken aan een beter milieu. De ruim 295.000 ton aan CO2 die Toshiba in ruim drie jaar tijd heeft geneutraliseerd staat gelijk aan;

– 66.518 retourvluchten van Düsseldorf, Duitsland naar Tokyo, Japan, of

– 34.615 keer de wereld rond in een middenklasse auto, of

– 6.896.480 spaarlampen (14W) die continu branden gedurende een jaar.

Groen Kantoor

“Bij Toshiba zijn we voortdurend bezig om steeds duurzamer te werken en groene producten te ontwikkelen. Het CO2 neutraal programma is daar een mooi voorbeeld van. De resultaten zijn prachtig, maar we gaan graag een stap verder. Toshiba MFP’s die voor juli 2010 zijn geleverd nemen niet automatisch deel aan het Toshiba CO2 neutraal programma. Ook deze systemen kunnen voor een geringe vergoeding alsnog deelnemen. En neem de ontwikkeling van onze Eco-MFP, waarbij je de toner van het papier kan wissen en dus het papier kan hergebruiken. Zo werken we, samen met onze klanten, aan een steeds groener kantoor”, aldus Manon Kleijwegt, Senior Product Manager bij Toshiba TEC Netherlands.

 

Rate this post

Print Friendly