Op dinsdag 1 april a.s. organiseert Xplor Nederland een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in het EDP Certificaat. EDP staat voor Electronic Document Professional. Het certificaat is geen diploma, maar een bewijs van document-vakmanschap. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt uitgebreid ingegaan op de betekenis van het certificaat en wat de voordelen zijn.

Voor wie?

Om EDP te worden is het nodig dat kandidaten documentprofessionals zijn met voldoende vooropleiding , die momenteel in de documentenwereld werkzaam zijn. Verder is een relevante werkervaring van tenminste vijf jaren een vereiste. Om in aanmerking te komen voor de EDP-certificering dienen professionals aan te tonen dat zij over een royaal spectrum aan vakkennis beschikken, zowel in de diepte als in de breedte. Kandidaten worden onder andere beoordeeld op oplossingen die in de praktijk beproefd en bewezen zijn en op de rol die zij in de ontwikkeling en realisatie daarvan gespeeld hebben.

Over EDP

De Electronic Document Professional-certificering is een Amerikaans initiatief van Xplor International. In ons land heeft deze certificering aan aanzien gewonnen sinds in 2003 door kandidaten gezamenlijk aan de cyclus werd begonnen onder auspiciën van Xplor Nederland.

Het totaal aantal actuele EDP-gecertificeerden in Nederland ligt op 53. Het aantal Nederlanders dat sinds 1999 hun EDP-certificaat heeft gehaald, ligt in werkelijkheid echter hoger.

Details

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 1 april om 13.30 uur bij Xerox Nederland in Breukelen (aansluitend vindt de Xplor Voorjaarsbijeenkomst plaats). Deelname is gratis en vrijblijvend.

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 28 maart via adriana@xplor.nl.

Meer informatie over het EDP-programma: http://xplor.nl/certificering/

 

Rate this post

Print Friendly