Amsterdam, — ABBYY®, een toonaangevende leverancier van documentherkenning, vastleggen van data en taalgerelateerde technologie en diensten, introduceert de Finereader 12. Dit is de allernieuwste versie van de bekroonde toepassing voor Optical Character Recognition (OCR, optische tekenherkenning) en documentconversie. FineReader 12 levert verbeterde prestaties voor vele processen en functies, waaronder snellere documentconversie, de mogelijkheid om documenten van elke lengte snel te kunnen openen terwijl het OCR-proces op de achtergrond loopt, en directe herkenning van een op de pagina geselecteerd tekst- of tabelgedeelte. Daarnaast biedt FineReader 12 grotere nauwkeurigheid voor OCR van zakelijke documenten en Aziatische talen. Bovendien bevat de software nieuwe beeldbewerkingsfuncties, waarmee gebruikers digitale kopieën kunnen genereren met een kwaliteit die zelfs beter is dan het origineel.

“OCR-software fungeert als brug tussen papieren en digitale documenten, en is een van de onmisbare middelen om een efficiënte werkomgeving te creëren”, zegt Ivan Bodyagin, directeur FineReader Desktop Products Department bij ABBYY. “FineReader 12 is ontwikkeld om een gemakkelijke manier te bieden voor het digitaliseren van papieren documenten en het werken met de inhoud ervan — bewerken en overnemen van tekst, kopiëren en gebruiken van gegevens en die aanpassen voor doorzoekbare archieven.”

FineReader 12 levert intuïtieve functies voor het scannen van documenten en omzetten van afbeeldingen naar bewerkbare en doorzoekbare elektronische bestandsformaten als Microsoft® Word, Excel®, PDF, TXT, populaire e-book-formaten en meer. ABBYY’s OCR-technologie levert een uitstekende kwaliteit bij het “lezen” van afgedrukte tekst in documenten in elk van de 190 ondersteunde talen en combinaties daarvan. Met zijn unieke ABBYY Adaptive Document Recognition Technology (ABBYY ADRT®, adaptieve technologie voor documentherkenning), “begrijpt” FineReader de logische structuur van een document, en genereert zelfs grote, complexe documenten opnieuw met hun oorspronkelijke opmaakkenmerken (bijv. koppen, voetnoten, paginanummers, inhoudsopgave, etc.) van alle pagina’s. FineReader 12 biedt een aantal krachtige verbeteringen, waaronder:

  • Achtergrond-OCR voor optimale effectiviteit — FineReader 12 biedt een innovatieve benadering voor documentconversie waarmee gebruikers een document van willekeurige grootte direct kunnen openen en gebruiken terwijl het verwerken ervan op de achtergrond doorgaat. In tegenstelling tot de traditionele benadering, waarbij een document geheel moet zijn herkend voordat het voor andere acties beschikbaar is, bespaart de achtergrond-OCR van FineReader 12 veel tijd door directe toegang tot alle documentpagina’s tegelijk te bieden. Daarnaast verbetert FineReader 12 de OCR-snelheid tot wel 15 procent*.
  • Gemakkelijk extraheren van informatie en overnemen van tekst — Met de verbeterde interface en nieuwe functies, stelt FineReader 12 gebruikers in staat een tabelt of opgemaakte tekst vanuit elk geselecteerd gebied gemakkelijk te kopiëren, zonder het hele document te hoeven herkennen.
  • Verbeterde nauwkeurigheid voor zakelijke documenten — FineReader 12 heeft ook een nieuwe functie voor het verwijderen van gekleurde stempels en penstrepen op gescande of gefotografeerde afbeeldingen, en levert daarmee een hogere herkenningskwaliteit en betere uiterlijk van zakelijke documenten. Hij levert tevens een tot 30 procent* grotere nauwkeurigheid bij overname van grafieken en diagrammen en een aantal andere, in zakelijke documenten vaak voorkomende, elementen.
  • Probleemloze conversie van tabellen — FineReader 12 verbetert het converteren van tabellen met 40 procent*, wat technici, financiële professionals of andere specialisten een aanzienlijke besparing in tijd en moeite oplevert.
  • Grotere nauwkeurigheid voor Chinees, Japans, Koreaans, Arabisch en Hebreeuws — FineReader 12 blijft de markt domineren in taalondersteuning bij OCR en biedt een verbetering tot 15 procent* voor OCR bij Arabisch, tot 10 procent* voor OCR bij Hebreeuws en tot 20 procent* hogere nauwkeurigheid bij documenten in het Chinees, Japans en Koreaans.
  • Gemakkelijker opslaan in en openen van bestanden in de Cloud — FineReader 12 biedt gemakkelijker toegang tot populaire tools voor cloudopslag, zoals Google Drive™, Dropbox™, OneDrive en meer. Daarbij maakt directe integratie met Microsoft SharePoint® Online / Office 365™ het delen van documenten nog gemakkelijker.
  • Visuele kwaliteitsverbetering voor scans, foto’s en PDF-documenten — De verbeterde ABBYY Camera OCR stelt gebruikers in staat om foto’s of documenten naar beelden met scannerkwaliteit om te zetten en biedt nieuwe voorbewerkingsfuncties voor foto’s, zoals automatisch bijsnijden van meerdere beelden en het oplichten van de originele documentachtergrond. Bovendien egaliseert de nieuwe PreciseScan-technologie van ABBYY tekens met grove pixels op doorzoekbare PDF-bestanden, zodat de visuele kwaliteit van documenten wordt verbeterd voor gemakkelijker lezen, archiveren of betere afdrukresultaten.
  • Sneller en gemakkelijker verifiëren & corrigeren — Met de verbeterde verificatiefunctie kunnen gebruikers zowel spel- als opmaakcorrecties aanbrengen, met intuïtieve sneltoetsen en tabtoetsen om gemakkelijk door het verificatieproces te kunnen navigeren.
  • Verbeterde Hot Folder in FineReader 12 Corporate — De verbeterde Hot Folder-functie voor batchconversie van documenten versnelt nu het gehele conversieproces, en biedt ondersteuning voor dual-core verwerking. Daarnaast zijn er flexibelere opties voor naamgeving, zodat gebruikers voor- en achtervoegsels aan bestands- of mapnamen kunnen toevoegen om die beter te kunnen organiseren.
  • Compatibel met Windows 8 — ABBYY FineReader 12 is volledig compatibel met Windows 8 en gebruikt de nieuwe beschikbare functies van dit besturingssysteem, waaronder het gebruik van simpele aanrakingen voor het bladeren en inzoomen op laptops met aanraakschermen.

Verkrijgbaarheid

ABBYY FineReader 12 Professional is direct verkrijgbaar via verschillende online winkels en partners. ABBYY FineReader 12 Corporate, ontwikkeld voor de behoeften van middelgrote tot grote bedrijven en organisaties, zal later in 2014 beschikbaar zijn. Bezoek voor uitgebreide productinformatie of voor het downloaden van een gratis proefversie: http://finereader.abbyy.com .

*Volgens interne testen van ABBYY. Nauwkeurigheid en opmaakresultaten kunnen variëren door factoren als documentkwaliteit en scannerinstellingen.

 

Rate this post

Print Friendly