Kodak Alaris lanceert vandaag zijn nieuwe generatie desktop-scanners, de Kodak i3000 Series, ontworpen voor algemene scantoepassingen op kantoor waarbij snelheid, beeldkwaliteit en veelzijdigheid vereist zijn. De nieuwe modellen bieden betere prestaties en maken met één kleine geïntegreerde unit zowel rotary als flatbed scannen mogelijk. De serie bestaat uit vier modellen, de KODAK i3200, i3400, i3250 en i3450, die tot A3-formaat kunnen scannen en over diverse functies beschikken om de productiviteit en efficiëntie van het scannen te verbeteren.

Met een formaat van slechts 43cm x 37cm zijn de Kodak i3000 Series-scanners de meest compacte laagvolume scanners binnen het assortiment van Kodak Alaris. De scanners zijn speciaal ontwikkeld om documentmanagementprocessen in papierintensieve sectoren zoals in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen of de juridische sector met papierafhankelijke afdelingen als finance, sales, operations en human resources te stroomlijnen.

Hogere scansnelheid

Dankzij de optimalisatie van de interactie tussen hardware, firmware en bijbehorende drivers is de scansnelheid van de Kodak i3400 verhoogd van 80 tot 90 pagina’s per minuut op maximaal 300 dpi en heeft de scanner een capaciteit van 20.000 pagina’s per dag.

Hauke Fast, EAMER product marketing manager document imaging bij Kodak Alaris: “We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze producten te verbeteren voor onze klanten. De verhoging van scansnelheid levert meerwaarde doordat ze de productiviteit van de gebruikers verhoogt. Dat maakt de i3400 nog sterker concurrerend ten opzichte van andere producten in het laagvolumescansegment.”

Rotary en flatbed

Kodak Alaris heeft bij de i3250- en i3450-modellen de innovatieve combinatie van rotary en geïntegreerde A4-flatbed toegepast, zoals eerder te zien was bij de KODAK i2900 werkgroep-scanner. Dit design maakt het mogelijk om vrijwel elk type document te scannen.

Met snelheden tot 50 pagina’s per minuut in zowel 200 als 300 dpi, heeft de duplex Kodak i3250 scanner een capaciteit van 15.000 pagina’s per dag. Dit model wordt geleverd met dubbele LED-verlichting zodat het scannen snel start en de kwaliteit van de scans hoog is vanwege uitzonderlijke helderheid en kleurstabiliteit. Het zustermodel, de i3450, biedt een hogere scansnelheid van maximaal 90 pagina’s per minuut en een capaciteit van 20.000 pagina’s per dag.

Beide modellen zijn voorzien van een ingenieuze A4 boekrand flatbed-scanner. Gebruikers kunnen daardoor eenvoudig de hele breedte van een boekpagina scannen, maar ook tijdschriften, paspoorten, ID-kaarten en gescheurde of geniete documenten met een helder, scherp resultaat.

Hauke Fast: “Een veelgehoorde wens van onze klanten is dat zij een alles-in-een-oplossing zoeken met een klein formaat. De ontwikkeling van dit product komt met name tegemoet aan de behoefte van gebruikers in het laagvolume-segment. Uit ons onderzoek blijkt dat klanten hoofdzakelijk A4-formaat stukken scannen. Een vaste A3-flatbed is daarom alleen geschikt voor mensen met een zeer specifieke behoefte. Voor hen bieden wij die nu aan als optie.”

Alle KODAK i3000 Series-scanners hebben een ADF geschikt voor 250 vellen, waardoor gebruikers gemengde documenten netjes en efficiënt kunnen scannen in één batch, zonder constant tijd te verspillen aan het laden van de hopper. Dankzij de verstelbare papieruitgang kunnen de scanners ook dikkere documenten of stroken tot 4,1 meter lang verwerken. Dit maakt het scanapparaat bijvoorbeeld uiterst geschikt voor het digitaliseren van medisch papierwerk. Er is tevens een post-scan imprinter als accessoire verkrijgbaar, zodat verwerkte documenten van een zelf in te stellen eigen referentie, datum of code voorzien kunnen worden.

Gratis document capture software

De KODAK i3000 Series-scanners zijn standaard voorzien van de nieuwste Capture Pro Limited Edition imaging software voor een veelzijdige en eenvoudig te gebruiken batch-scan-oplossing. Met de software beschikken scanners over drag and drop optische character recognition (OCR) voor betere indexering, full text OCR voor doorzoekbare PDF-documenten, PDF/A-support, batch-scheidingsopties, de mogelijkheid om barcodes te lezen en directe verbinding met Microsoft SharePoint 2013.

Capture Pro Limited Edition maakt gebruik van hetzelfde platform als Capture Pro Software v4.5, de nieuwste complete scan software suite van Kodak Alaris. Hierdoor kunnen klanten indien gewenst eenvoudig upgraden naar de volledige versie zonder de gebruikersinterface te wijzigen.

Veel functies

Alle KODAK i3000 Series -scanners zijn voorzien van een uitgebreide functionaliteit, waaronder:

• Intelligent Document Protection: deze functie bewaakt de toestand van het papier terwijl het wordt gescand. Indien het verfrommelt, stopt de scanner automatisch om papierstoringen te voorkomen en voorkomt zo tevens dat kostbare documenten beschadigen;

• Perfect Page-technologie: dankzij deze functie past de scanner beelden zonder tussenkomst van de gebruiker automatisch aan om de beste kwaliteit te garanderen, ook bij documenten met gemengd of laag contrast die moeilijk te scannen zijn;

• Smart Touch-functie: met Smart Touch kunnen bedrijfsprocessen gestart worden en kunnen document naar diverse vooraf ingestelde locaties worden gescand, zonder dat daarvoor een pc nodig is.

Prijs en beschikbaarheid

De KODAK i3000 Series-scanners zijn vanaf nu leverbaar voor een adviesprijs vanaf € 3.495,-.

Alle i3000 scanner-modellen worden standaard geleverd met drie jaar AUR (Advance Unit Replacement) om een optimale beschikbaarheid te garanderen. Deze omruilgarantie is in dit segment van de scannermarkt uniek. Gebruikers voor wie het scannen een integraal onderdeel uitmaakt van hun elektronische workflows zijn hierdoor altijd verzekerd van continuïteit.

De KODAK i3000 Series-scanners zijn compatibel met TWAIN, ISIS-based scantoepassingen en ondersteunen een breed scala van besturingssystemen, waaronder Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 (32 en 64 bit) en Ubuntu (LINUX). Bovendien zijn de scanners gecertificeerd voor Kofax VRS.

Meer informatie over de nieuwe i3000 Series-scanners is te vinden op: kodakalaris.com/go/i3000news.

 

Rate this post

Print Friendly