Breukelen, 24 februari 2014 – Koninklijke Drukkerij Em. de Jong heeft sinds 2007 ook een digitale drukkerij met meerdere Xerox iGen digitale persen, voornamelijk voor retaildoeleinden. De samenwerking met Xerox heeft als doel om klanten beter te bedienen en heeft geleid tot deelname aan het premier partnernetwerk van Xerox.

Roel de Weerd, technisch directeur bij Em. de Jong: “Xerox en Em. de Jong begrijpen elkaars visie en hebben in de afgelopen paar jaar een echt partnership opxergebouwd. Door deze samenwerking kunnen wij onze markt beter bedienen. Wij hebben voor Xerox gekozen vanwege efficiency en flexibiliteit. We kunnen nu multimediaal printen vanuit acht bakken tegelijk, die worden aangestuurd met FreeFlow Core. Het hele proces is gestuurd op winkelpakketten, per winkel, op looprichting en wordt dus variabel geprint. Met deze retailactiviteiten is het digitale volume ondanks de recessie gegroeid.”

De van oorsprong offsetdrukkerij Em. de Jong print sinds 2007 digitaal met een Xerox iGen3. Een maand later kwam de tweede iGen3 en beide werden omgeruild voor iGen4’s in 2008. In maart 2013 werd één iGen4 omgeruild voor een snellere iGen150 en de andere iGen4 werd omgebouwd, zodat hij met matte toner kon printen. Eind 2013 kwam de tweede iGen150. De Weerd: “Deze omruil was vooral succesvol door de extra productiviteit die het opleverde. Em. de Jong wil marktleider blijven en kan naast het bestaande orderpakket nu ook nieuwe klanten bedienen. Dat betekent meer volume, efficiënter produceren met offset kwaliteit.”

Em. de Jong werkt CO2-neutraal: energiezuinig, met hergebruik van reststromen. De overige CO2 wordt gecompenseerd met onder andere bosaanplant in Indonesië. De iGens zijn 97 procent recyclebaar en bevatten geen chemicaliën.

Over Koninklijke Drukkerij Em. de Jong

Em. de Jong is een familiebedrijf, opgericht in 1906 (zelfde jaar als Xerox, toen nog Haloid geheten) en inmiddels staat de vierde generatie aan de leiding van het bedrijf. Em. de Jong is een drukkerij gespecialiseerd in retailoplossingen, van geïndividualiseerd drukwerk tot drukwerk in grote oplages in talloze afmetingen en omvangen, actief vooral in de Benelux maar ook daarbuiten. Het bedrijf is gevestigd in Baarle-Nassau op de grens met België. Zie voor meer informatie: www.emdejong.nl

Bijschrift bij afbeelding: Roel de Weerd van Em. de Jong (l) en Dennis Moll van Xerox in de digitale drukkerij

Rate this post

Print Friendly