’s-Hertogenbosch, 20 februari 2014 – De grootformaatprinters van Ricoh met de nieuwste generatie latex inkttechnologie maken begin maart hun officiële Nederlandse debuut tijdens de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg. De primeur vindt plaats op stand 409 van Sign Top, de allround sign-specialist die als partner van Ricoh Nederland gaat optreden in de verkoop en service van de Ricoh Pro L4100-serie.

De nieuwe grootformaatprinters maken gebruik van geurloze en sneldrogende latexinkt op waterbasis en zijn zeer geschikt voor signbedrijven, stelt Sander Sondaal, Commercial Manager Production Printing bij Ricoh Nederland: “Maar ook voor grafimediabedrijven die hun klanten nieuwe diensten willen bieden, zoals display en signage voor binnen- en buitentoepassingen, is dit een uitstekende oplossing.”

Latex biedt voordelen

De latexinkten van Ricoh bevatten een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS). Dankzij de lage hardingstemperatuur van 60 °C kan er ook op hittegevoelige substraten zoals kunststoffen worden gedrukt. De witte inkt zorgt ervoor dat ook op transparante of donkere materialen kan worden gewerkt met heldere kleuren. De inkt droogt bovendien snel, bij een 50 procent lager energieverbruik dan de naaste concurrent. Daardoor kan het printwerk dus vrijwel direct verder worden verwerkt, legt Sander Sondaal uit: “Dat is een enorm voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld eco-solvent inkten, waarbij je toch zo’n 24 uur moet wachten voor je verder kunt.”

Sign Top partner van Ricoh

Al bij de aankondiging tijdens drupa in 2012 van de Ricoh Pro L4100-serie zag René van der Weijde, Commercial Director van Sign Top, goede kansen: “Latexinkt heeft veel potentie omdat het antwoord biedt op belangrijke trends, zoals de steeds kortere doorlooptijden. Daarbij speelt ook de sterk verminderde milieubelasting een steeds grotere rol in de sign-wereld.”

Van der Weijde is dan ook blij nu als officiële reseller in Nederland te gaan optreden van de Ricoh Pro L4100-serie. De machines zijn voorzien van de nieuwe Ricoh Gen-5 printkoppen en zijn beschikbaar in configuraties met 4 tot 7 kleuren: “We willen onze klanten steeds een compleet assortiment kunnen bieden en we merken dat de vraag naar latexinkten duidelijk groeit.” Sander Sondaal heeft hoge verwachtingen van de samenwerking: “Sign Top heeft in 24 jaar een goede reputatie in de sign-markt opgebouwd dankzij haar technische kennis en het uitgebreide assortiment aan materialen en accessoires. Daarmee vult deze partner de Ricoh organisatie uitstekend aan en samen zijn we in staat de markt alle benodigde expertise en service te bieden.”

Introductie tijdens Vakbeurs

Sign Top is van 11 tot en met 13 maart aanwezig op de eerste editie van de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg (standnr. 409). Op de 84 vierkante meter grote stand wordt de Ricoh Pro L4100 getoond in combinatie met een laminator en een snijplotter. “We demonstreren verschillende toepassingen op media van ons huismerk SDM (Sign Top Digital Media). Denk daarbij aan zelfklevende media en aan fotopapier in diverse kwaliteiten.” René van der Weijde is alvast optimistisch over de reactie van het beurspubliek: “We laten de markt hiermee een totaalconcept zien.”

 

Rate this post

Print Friendly