The Document Foundation kondigt LibreOffice 4.2.1 aan, enkele weken na het uitkomen van LibreOffice 4.2. De eerste micro-release – gebaseerd op een kortere release-cyclus dan verwacht – lost meer dan 100 problemen op, die waren veroorzaakt door de grotere code-vernieuwing dan gebruikelijk in de LibreOffice 4.2-familie. De log met de veranderingen is beschikbaar via deze link: https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.2.1/RC1

“LibreOffice 4.2 was bijzonder ambitieus in termen van code-vernieuwing. Daarom hadden we al een goed plan voor kwaliteitscontrole, gebaseerd op geautomatiseerde testen en gevolgd door QA-sprints in december en januari. Maar toch lukte het niet om alle problemen op te sporen”, aldus Thorsten Behrens, voorzitter van The Document Foundation. “Op basis van reacties van vroege overstappers, zijn ontwikkelaars en QA-experts direct aan de slag gegaan en hebben de meest belangrijke problemen in minder dan drie weken opgelost. Dat toont ook het belang van onze grote gemeenschap.”

LibreOffice 4.2.1 en LibreOffice 4.1.5 staan in de schijnwerpers op CeBIT in Hannover van 10 tot 14 maart (Hall 6, Booth H14). Aansluitend zullen Florian Effenberger en Italo Vignoli over LibreOffice spreken op de Open Source Conference.

 

Rate this post

Print Friendly