Amstelveen, 18 februari 2014 — HP kondigt vandaag nieuwe mobiele printmogelijkheden aan voor het Midden- en Klein Bedrijf (MKB). Deze zijn zó ontworpen dat ze de productiviteit ten goede komen en beter inspelen op de zakelijke behoefte van het MKB. De nieuwste toevoeging aan ’s werelds meest succesvolle MFP-familie is de HP Color LaserJet Pro MFP M476. Deze laserprinter komt volledig uitgerust met beveiligde mobiele printoplossingen, inclusief near-field communications (NFC)(1) touch-to-print(2) mogelijkheden. Vanaf nu kunnen MKB’ers op een intuïtieve manier aan de slag met printen en hebben zij overal, wanneer zij willen en vanaf elk apparaat toegang tot hun documenten.

Uit recent onderzoek blijkt dat vanaf 2015 de helft van de smartphonegebruikers en 58 procent van de tabletgebruikers printen vanaf hun mobiele apparaat(3). HP werkt aan een complete line-up van devices voor MKB, grote ondernemingen en multinationals, waarmee beveiligd printen eenvoudig wordt gemaakt. Zo maakt het printen mogelijk via NFC touch-to-print, via draadloze netwerken en met HP ePrint(4) of HP AirPrint(5). Bovendien is de HP Color LaserJet Pro MFP M476 de eerste Mopria-gecertificeerde printer uit de industrie. Mopria hanteert een wereldwijde standaard voor de industrie voor draadloos printen vanaf smartphones, tablets en andere mobiele devices. Ook moedigt het de ontwikkelaars van software voor mobiele toepassingen aan om een printfunctie in te bouwen.

Een brug tussen papieren en digitale wereld

De HP Color LaserJet Pro MFP M476 biedt workflow- en producitviteitsoplossingen. Zoals toegang vanaf de laserprinter tot de zakelijke cloudapplicaties Box en Google Drive. Deze geïntegreerde applicaties maken – samen met dubbelzijdig scannen in één leesslag – het werken in hybride papieren- en digitale wereld efficiënter en eenvoudiger.

“De verwachting van de hedendaagse zakelijke klant is dat hij veilig vanaf elk apparaat en elke locatie kan printen”, zegt Brian Schmitz, Director Future Product Marketing, LaserJet en Enterprise Solutions, HP. “HP werkt toegewijd aan eenvoudige, veilige mobiele printoplossingen die klanten gericht helpen hun zakelijke vraagstukken op te lossen. Ook helpen we bij uitdagingen voor mobiel werken op kantoor of onderweg. Met de toevoeging van deze nieuwe Enterprise-grade mobiele toepassingen, draagt HP bij aan het verhogen van de productiviteit van het Midden- en Kleinbedrijf.”

Viering van een reeks ‘eerste keren’

HP was het eerste bedrijf dat ooit een toepassing ontwierp voor mobiel printen met HP ePrint. De eerste die een iOS printoplossing maakte zoals AirPrint. Dat tevens als eerste een mobiel printaccessoire ontwierp om oudere printers geschikt te maken voor mobiel printen. Vanaf nu heeft HP óók de eerste Mopria-gecertificeerde printer van de industrie: HP Color LaserJet Pro MFP M476.

(1) NFC technologie is een verzameling standaarden voor smartphones en vergelijkbare devices, waarmee via radiocommunicatie contact met elkaar kan worden gemaakt door de twee apparaten (bijna) tegen elkaar aan te houden. NFC is alleen beschikbaar op de printers van het type M476dw.

(2) Touch-to-print technologie heeft een optioneel accessoire zodat gebruik kan worden gemaakt van NFC op HP apparaten. Touch-to-print is alleen beschikbaar op printers van het type M476dw.

(3) IDC Multi-client Studie, Gebruikers van mobiele apparaten versus niet-gebruikers: Print, Scan, Document Management, Feb.’13.

(4) Voor het gebruik van HP ePrint is een internetverbinding nodig. De toepassing werkt op elk device dat is verbonden met internet en email. Hiervoor is een registratie met een HP Web Services Account nodig. Printsnelheid kan wisselen. Een lijst met documenten en afbeeldingstypen die hierdoor worden ondersteund is beschikbaar via http://www.hpconnected.com. Wireless Direct is alleen beschikbaar voor M177fw.

(5) Voor deze toepassing moet de printer zijn verbonden met internet. De toepassing werkt op elk device dat is verbonden met internet en email. Hiervoor is een registratie met een HP Web Services Account nodig. Printsnelheid kan wisselen. Een lijst met documenten en afbeeldingstypen die hierdoor worden ondersteund is beschikbaar via http://www.hpconnected.com. Een lijst met aanvullende oplossingen is beschikbaar via http://www.hp.com/go/mobile-printing-solutions.

 

Rate this post

Print Friendly