Vanaf januari 2014 is de Toshiba Eco-MFP, omschreven als printersysteem voor uitwisbare toner, officieel opgenomen op de Milieulijst 2014. Nieuwsgierig wat dit voor uw organisatie kan betekenen?

Een beter milieu komt de gehele samenleving ten goede. Daarom investeert de overheid in milieuvriendelijke apparatuur, producten en initiatieven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Financiën hebben twee investeringsregelingen in het leven geroepen die het investeren in milieuvriendelijke oplossingen extra aantrekkelijk maken. Dit zijn de regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) en de regeling milieu-investeringsaftrek (MIA). De bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor deze regelingen staan vermeld op de Milieulijst, die ieder jaar wordt bijgewerkt.

De Toshiba Eco-MFP is een energiezuinig multifunctioneel product dat heel bewust omgaat met papier. Afdrukken worden gemiddeld tot vijf keer gewist en het papier hergebruikt, waarmee u tot 80% papierbesparing realiseert. Vanwege de grote bijdrage aan het verduurzamen van de kantooromgeving is besloten de Toshiba Eco-MFP in de Milieulijst 2014 op te nemen.

Dit betekent dat u bij de aanschaf van de Toshiba Eco-MFP, door middel van de MIA/VAMIL-investeringsregeling een fiscaal en financieel voordeel heeft. U kunt 36% van het aanschafbedrag in mindering brengen op de fiscale winst, zodat het te betalen bedrag aan vennootschapbelasting aanzienlijk lager uitvalt (MIA). Daarnaast kunt u 75% van de investering in het eerste jaar opvoeren als kosten, waardoor het belastbare bedrag aan winst wordt verlaagd (VAMIL).

Meer informatie over de MIA- en VAMIL-investeringsregeling leest u op de website van de Rijksdienst voor ondernemers (voorheen AgentschapNL en Dienst Regelingen): www.rvo.nl/miavamil. Hier is ook omschreven hoe u gebruik kunt maken van deze regelingen.

 

Rate this post

Print Friendly