‘s-Hertogenbosch, 19 februari 2014 – Canon toont de nieuwe Mutoh ValueJet 1638X – een 64’’ (165 cm) grootformaatprinter – als eerste tijdens de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie, die van 11 tot en met 13 maart in Harderberg op het programma staat. De geavanceerde printer is de opvolger van de bekroonde Mutoh ValueJet 1638 en is met name op het gebied van snelheid, afdrukkwaliteit en gebruiksgemak verbeterd. Hiermee is de machine voor de Sign- & Display-markt een uitstekende roll-to-roll printer om uiteenlopende innovatieve applicaties en creatieve toepassingen te printen.

Het nieuwe ontwikkelde mainboard zorgt voor een snellere datacommunicatie en verwerking van gegevens. In combinatie met geavanceerde functionaliteiten voor geautomatiseerd printen is deze uiterst krachtige printer specifiek ontwikkeld voor groepen gebruikers die omvangrijke printvolumes verwerken zonder concessies te doen aan de printkwaliteit. Bovendien waarborgt de nieuwe DropMaster-technologie een constante printkwaliteit, ook voor beginnende gebruikers.

Deze geautomatiseerde printfunctionaliteit maakt handmatige en tijdrovende aanpassingen voortaan overbodig. De printer beschikt daarnaast over de twee nieuwste micro-piëzo-koppen, gemonteerd in een gespreide configuratie. De inkt die wordt verspreid, dekt bijna 2 cm. Hierdoor worden hogere afdruksnelheden met behoud van een zeer goede beeldkwaliteit gerealiseerd. De koppen produceren druppels van 3,5 tot 35 picoliters. De ValueJet 1638X produceert printsnelheden van 10 m² per uur met 1.080 x 1.1440 dpi die oplopen naar 15, 20, 29 en 36 m² per uur, met bij de laatste snelheid nog steeds een uitstekende resolutie van 720 x 720 dpi.

Nieuwe standaard in printtechnologie

“Met de introductie van de ValueJet 1638X is sprake van een nieuwe standaard in printtechnologie, in termen van de uiterst hoge productiviteit en zeer scherpe resoluties. Het resultaat is een hoogwaardige printkwaliteit en maximaal gebruikersgemak tegen aantrekkelijke kosten. Hiermee bieden we de Sign- & Display-markt een geavanceerde printer waarmee bedrijven in staat zijn op een kosteneffectieve wijze hoge printvolumes van een superieure kwaliteit te realiseren”, aldus Nadine Schoenmakers, Product Manager Wide Format van Canon.

 

Rate this post

Print Friendly