Nadat Samsung in januari bij de rechter succes boekte bij het opleggen van een verkoopverbod op printercartridges welke inbreuk maken op octrooirechten heeft de Duitse douane eind januari een inval gedaan bij de Remax Paperworld-beurs in Frankfurt. De Duitse douaneautoriteiten namen printercartridges in beslag die aangeboden werden op de beurs wegens octrooi-inbreuk.

Een team van 10 douaneagenten namen op verschillende beursstands artikelen in beslag die inbreuk maakten op beschermde ontwerpen en patenten van Lexmark. Zeven bedrijven hadden cartridges uitgestald die de intellectuele eigendomsrechten van Lexmark schonden, waaronder verschillende modellen tonercartridges van Lexmark. De bedrijven moesten niet alleen de desbetreffende producten inleveren, maar werden eveneens verplicht om alle afbeeldingen van de inbreukmakende producten te verwijderen van hun displays, affiches, banners en marketingmateriaal. In een volgende fase van het proces zullen de Duitse douaneautoriteiten de in beslag genomen goederen en de identiteit van de betrokken individuen en bedrijven overdragen aan het Duitse openbaar ministerie.

“Om onze klanten en partners en de intellectuele eigendommen die door de medewerkers en contractanten van Lexmark worden gecreëerd te beschermen, heeft Lexmark wereldwijd octrooien aangevraagd. Deze actie in Duitsland en de gerechtelijke stappen die Lexmark in de Verenigde Staten en elders ter wereld heeft ondernomen, zijn kenmerkend voor ons continue streven naar eerlijke mededinging,” zegt Rob Lenderink, Supplies Manager Benelux.

 

Rate this post

Print Friendly