De gemeente Hengelo maakt een nieuwe stap in de optimalisering van haar dienstverlening en werkwijze door over te stappen op xential van Interaction|next uit Rijssen. Bij de gemeente Hengelo is het streven naar doelmatig werk een steeds voortgaand proces. Daarin wordt nu een nieuwe slag gemaakt door te kiezen voor xential.

Met xential is het mogelijk uniforme brieven te produceren die er uitzien als handmatig gemaakte correspondentie. Xential creëert efficiënte documenten die volautomatisch op alle gewenste plaatsen in het systeem worden opgeslagen. Daarbij worden de meest recente mutaties steeds meegenomen.

Volgens Arjan Kamphuis van de gemeente Hengelo heeft xential een moderne uitstraling. “Het is platform-onafhankelijk en naast gebruiksvriendelijk ook beheersvriendelijk doordat het een webapplicatie is: er hoeft geen lokale software beheerd te worden.” Over de mensen achter xential is Kamphuis bijzonder te spreken. “Het zijn meedenkende en gedreven werkers, die over de juiste Twentse mentaliteit beschikken want ze gaan ook het ‘vuile werk’ niet uit de weg.”

Kamphuis legt uit dat xential wordt gekoppeld aan verschillende applicaties. “Wij gebruiken het in combinatie met diverse taakapplicaties voor Sociale Zaken, WMO en het monitoren van jongeren in de gemeente. En heel belangrijk: ons eigen zaaksysteem Iris. Ook de koppelingen worden gebouwd door Interaction|next, al dan niet in overleg met de leverancier van het te koppelen pakket.”

Bij xential zijn ze bijzonder blij met de stap van de gemeente Hengelo. “Een gemeente van dergelijke omvang zal de voordelen van ons product snel merken,” zegt directeur Ruud Vos van xential. De gemeente Hengelo is toegevoegd aan een lange lijst van organisaties die al jaren naar volle tevredenheid met xential werken. Onder de gebruikers zijn woningbouwcorporaties, sociale diensten, gemeenten en commerciële organisaties

 

Rate this post

Print Friendly