Canon Nederland slaat de handen ineen met Design Academy Eindhoven en wordt ‘vriend’ van dit toonaangevende onderwijsinstituut. Canon participeert in het lesprogramma van Design Academy Eindhoven door kennis over te dragen en een imagePRESS C1 + productieprinter beschikbaar te stellen. Studenten kunnen zich dankzij de samenwerking verdiepen in de mogelijkheden van print als productiemethode. Ervaren deskundigen van Canon gaan met hen samenwerken.

Design Academy Eindhoven werkt samen met verschillende organisaties. Het delen van kennis stelt alle partijen in staat om te innoveren. Design studenten krijgen de kans om relaties aan te gaan met het bedrijfsleven en te experimenteren met nieuwe technieken en methoden. Dit is een belangrijke bijdrage aan hun ontwikkeling als ontwerper.

Inspirerende workshops

Voor het onderwijsonderdeel Atelier wordt derdejaarsstudenten gevraagd kleuren van bijvoorbeeld daglicht na te bootsen. In eerste instantie met verf, maar vervolgens moeten zij deze kleuren ook reproduceerbaar maken. Voor dit proces stelt Canon de imagePRESS C1 beschikbaar, een productieprinter met grafische kwaliteit. Experts van Canon geven een workshop Colour Management en laten zien hoe kleuren op allerlei manier beïnvloed en bewerkt kunnen worden met de imagePRESS C1 om een optimaal resultaat te bereiken. Ook staat een workshop op het programma over de Arizone, een flatbed printer voor hoogwaardige prints op harde en flexibele media. Deze workshop biedt studenten een goede indruk van de mogelijkheden die print biedt met als doel hun kennis van printen te verbreden.

 

Rate this post

Print Friendly