Canon Europe – wereldwijd marktleider in imaging-oplossingen -introduceert twee 6-kleuren grootformaat imagePROGRAF-modellen voor het eenvoudig in-house produceren van posters en POS-materialen. Beide GFP’s zijn specifiek ontwikkeld voor de Retail en Hospitality-markt. De twee modellen zijn een aanvulling op Canon’s imagePROGRAF-assortiment en gepositioneerd tussen de 5-kleuren dye-inkt CAD-modellen en de 8- en 12-kleuren modellen voor fotoprints en productieomgevingen.

Tijdens het ontwerp van de nieuwe 24” imagePROGRAF iPF6400SE en 44” iPF8400SE was de focus gericht op functies die cruciaal zijn voor de in-house productie van posters en POS-materialen. In de ‘Fast Mode’ produceren beide modellen binnen slechts een minuut een poster op A1-formaat op gecoat papier. De printers vergen lage investerings- en gebruikskosten, omdat ze specifiek zijn ontwikkeld voor gebruikers op instapniveau. Een belangrijk kenmerk van de nieuwe modellen is de 6-kleuren LUCIA-EX inktset met inkt op basis van pigmenten in plaats van kleurstoffen. Deze inkt garandeert een lange levensduur van prints en is compatibel met een breed scala van printmaterialen. De samenstelling van de inktset kan resulteren in een lager inktverbruik, omdat minder inkt nodig is voor de reproductie van bepaalde kleuren. Door de kleur rood op te nemen in de 6-kleuren (magenta, cyaan, geel, zwart, matzwart en rood) inktset kunnen de printers opvallende graphics produceren met levensechte weergave van rode en oranje kleurtinten – kleuren die vaak voorkomen op posters en POS-materialen. Voor de iPF6400SE als de iPF8400SE is een grotere optionele inkttank verkrijgbaar (respectievelijk 300 ml en 700 ml, naast de standaard inkttanks van 130 ml en 330 ml). De sub-inkttank maakt non-stop printen – of ‘Hot Swap’ – tijdens het vervangen van de inkt mogelijk en zorgt zo voor een maximale productiviteit.

De uiterst compacte vormgeving zorgt ervoor dat het installatieoppervlak van de iPF6400SE bijna 20 procent kleiner is dan de imagePROGRAF iPF6400 of iPF6400S. Om het gebruik zo eenvoudig mogelijk te maken, levert Canon de printers met software die veel toegevoegde waarde biedt. Zoals PosterArtist Lite om in vier eenvoudige stappen posters te maken en een plug-in voor Microsoft Office-software. Standaard wordt ook Direct Print & Share-software meegeleverd. Deze applicatie stroomlijnt de print-workflow door het printproces te vereenvoudigen en biedt cloud-based sharing van bestanden.

Hoge kwaliteit tegen lage kosten

“In de zakelijke markt – in het bijzonder de Retail en Hospitality-branche – groeit de vraag naar GFP-printers die gebruikers in staat stellen in-house en tegen lage kosten posters van goede kwaliteit te produceren. Zodat zij minder afhankelijk zijn van leveranciers en volledige controle houden over wat en wanneer ze printen”, zegt Yuichi Miyano, Director Large Format Solutions van Canon Europe. “De gebruiksvriendelijke imagePROGRAF iPF6400SE en iPF8400SE sluiten hierbij aan en stellen gebruikers in staat tegen lage kosten hoogwaardige promotiematerialen te printen.”

De imagePROGRAF-printers iPF6400SE en iPF8400SE, zijn eind februari voor de Nederlandse markt beschikbaar.

 

Rate this post

Print Friendly