‘s-Hertogenbosch, 6 februari 2014 – Canon Nederland en Tconsult – deskundig op het gebied van Smart Logistic Solutions – introduceren RTI Solution: een mobiele totaaloplossing die logistieke dienstverleners in staat stelt efficiënter te opereren en kosten te besparen. Met deze cloud-gebaseerde toepassing kunnen transporteurs en logistieke dienstverleners real-time hun documenten uitlezen en archiveren waardoor logistieke informatie direct beschikbaar is. Dit maakt de optimalisatie van financiële en logistieke administratie mogelijk. Beide partijen hebben gisteren tijdens de IRISLink conferentie voor information management een overeenkomst ondertekend, waardoor Tconsult in staat is een volledige front to back oplossing te leveren voor de logistieke sector.

Tconsult is gespecialiseerd in de ontwikkeling, het beheer en het optimaliseren van logistieke processen en administraties. Het bedrijf is Canon’s eerste partner in Nederland die hardware – imageFORMULA P215 – de mobiele app Capture On Touch, OCR-software en document management-software van Canon inzet als front-to-back-oplossing voor de logistieke sector. De partijen werken al twee jaar met elkaar samen bij de ontwikkeling van een integrale oplossing voor de logistieke sector. Zo lanceerden zij in maart 2013 de app Scangaroo. Deze toepassing maakt het mogelijk onderweg in vrachtwagens op boordcomputers, tablets en smartphones documenten te scannen. Deze app wordt stand alone geïnstalleerd, maar is volledig geïntegreerd met bestaande boordcomputers. Voor het scannen wordt gebruikgemaakt van Canon P215 en P208.

Nieuwe stap in document management

Canon en Tconsult maken met RTI Solution een volgende stap in het document management-proces mogelijk. Hiervoor zetten zij intelligente OCR-software van IRIS en document management-software van Therefore in. De oplossing is volledig cloud-gebaseerd en biedt klanten de mogelijkheid per scan af te rekenen. RTI Solution helpt bij de verwerking van gedigitaliseerde documenten door deze uit te lezen volgens vooraf vastgestelde routines. Vervolgens kunnen deze documenten worden verwerkt in het administratief, financieel of ERP-systeem.

De afkorting RTI staat voor Real Time Information: het beheer en de verwerking van digitale documenten (informatiedragers) in een geautomatiseerd proces. Met behulp van geavanceerde software worden documenten, CMR, vrachtbrieven of emballage-bonnen gedigitaliseerd, waarbij gegevens door middel van OCR (handschriftherkenning) automatisch worden uitgelezen. Op basis van de uitgelezen en gevalideerde gegevens wordt de administratie bijgewerkt. De CMR, vrachtbrief of emballage-bon wordt gelijktijdig opgeslagen in een digitaal archief, waarin ze met één druk op de knop terug te vinden zijn. Daarna kunnen de documenten automatisch binnen of buiten de organisatie worden verstuurd. De oplossing kan ook worden ingezet om andere processen te optimaliseren, zoals inkoop, verkoop en ERP-systemen.

Volledige en real time administratie

“In samenwerking met Canon hebben we een mobiele oplossing ontwikkeld die transporteurs en logistieke dienstverleners veel efficiency, tijd en geld kan opleveren. Hiermee behoort handmatige invoer tot het verleden en is sprake van een volledige en real time administratie. Zo kunnen transporteurs en logistieke dienstverleners voorkomen dat kostbare emballage zoek raakt en maken zij geen onnodige portokosten voor het verzenden van vrachtbrieven per post. Bovendien kunnen zij sneller factureren, omdat papieren eerder en sneller zijn verwerkt”, zegt Ernst Tjaden, oprichter van Tconsult.

“We zijn er trots op om met Tconsult deze baanbrekende oplossing te lanceren, die is toegesneden op de logistieke markt. Logistiek is een Topsector en van groot belang voor Nederland als distributieland. Een efficiënt administratief proces is hiervoor een voorwaarde. Met deze maatwerkoplossing ondersteunen we klanten bij het inrichten van een optimaal administratieproces, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten”, vertelt Robin van Stroe, Director Partner Channel van Canon Nederland. “We zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze positie in de logistieke sector in de Benelux en de rest van Europa kunnen versterken. Bovendien willen we deze toepassing op termijn ook in andere sectoren inzetten, zoals in het zeetransport en de binnenvaart.”

 

Rate this post

Print Friendly