Ricoh breidt haar dienstenportfolio voor de gezondheidszorg uit middels een samenwerking met Zebra Technologies Europe, leverancier van Barcode- en RFID- oplossingen. Als onderdeel van de samenwerking biedt Ricoh haar klanten vanaf nu de Zebra LaserBand. De LaserBand-oplossing biedt zorgverleners de mogelijkheid om met Ricoh-apparatuur gekleurde en persoonlijke patiëntpolsbandjes af te drukken. Zodoende kunnen polbandjes, stikkers, etiketten en regulier nu op één apparaat worden afgedrukt. De toepassing wordt gepresenteerd tijdens de vakbeurs Zorg & ICT eind maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ricoh streeft met de samenwerking naar verdere toepassingen van veilige patiëntenzorgoplossingen voor ziekenhuispatiënten in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Frankrijk. In de toekomst volgt uitbreiding naar heel Europa en het Midden-Oosten. De Healthcare diensten van Ricoh zijn erop gericht medisch personeel sneller toegang te geven tot de meest recente en relevante patiëntgegevens en hen mogelijkheden te bieden die gegevens sneller uit te wisselen.

Met de combinatie van de Zebra LaserBand en Ricohs oplossingen is het mogelijk om patiëntpolsbandjes te voorzien van belangrijke informatie, zoals naam en geboortedatum van de patiënt, eventuele allergieën, medische achtergrond en contactgegevens van de behandelend arts. Doordat in kleur kan worden afgedrukt, kan een duidelijke, herkenbare foto van de patiënt worden toegevoegd. Het kleurgebruik op de polsbandjes geeft bovendien snel inzicht in eventuele allergieën van de patiënt. De polsbandjes doen de kans op administratieve fouten binnen de lokale ziekenhuisgemeenschap sterk afnemen en verbeteren de patiëntervaring. Het traditionele productieproces van plastic polsbandjes wordt vaak als tijdrovend ervaren. De bandjes zijn bovendien niet altijd goed schoon te houden. Toepassing van een Teflon-coating in combinatie met LaserBand-media stelt medewerkers in staat de polsbandjes moeiteloos af te drukken en waarborgt een efficiënte, probleemloze werkmethode.

De LaserBand is compatibel met de Healthcare Multifunctional Series van Ricoh (de SP 5200DN, SP 5200S en SP C430DN). De apparaten zijn zo gemaakt dat het vastlopen van papier bij het afdrukken van etiketten en polsbandjes wordt voorkomen. Per apparaat kunnen ook meerdere invoerunits voor papier worden geïnstalleerd. Regulier papier, receptenpapier, etiketten en polsbandjes kunnen zo bij elkaar worden opgeslagen.

Pieter Rahusen, Market Development Manager Healthcare bij Ricoh Nederland: “De meerderheid van toonaangevende bedrijven in de gezondheidszorg (62 procent) is van plan alle resterende papieren documenten binnen de komende drie jaar te digitaliseren om informatie sneller te kunnen opslaan, toegankelijk te maken en te beheren. De digitalisering van patiëntdossiers ten behoeve van meer efficiëntie en aanmerkelijk lagere kosten voor instellingen in de gezondheidszorg vormt dan ook de basis van het Ricoh-aanbod. We zijn er trots op onze ondersteuning uit te breiden met de Laserband. Zorgverleners zijn hiermee minder tijd kwijt aan administratieve taken en houden meer tijd over voor daadwerkelijke patiëntenzorg.”

Franck Riout, Marketing Manager Healthcare EMEA bij Zebra Technologies Europe: “We zijn bijzonder verheugd over de alliantie met Ricoh. Net als wij zoekt Ricoh steeds naar manieren om tegemoet te komen aan de behoeften van de gezondheidszorgmarkt. Deze geweldige alliantie stelt beide bedrijven in staat elkaars gezondheidszorgaanbod aan te vullen en nog meer organisaties te helpen zich te blijven ontwikkelen en hun werkmethoden te verbeteren.”

Het nieuwe product vormt een uitbreiding van Ricoh’s bestaande gezondheidszorgportfolio dat onder meer bestaat uit oplossingen op het gebeid van e-health en eRecord Connect. Deze oplossing, waarmee documenten met één druk op de knop kunnen worden gedigitaliseerd, heeft in de praktijk aangetoond dat een willekeurig ziekenhuis in staat is de efficiëntie van zijn dossierverwerking met meer dan 20 procent te verhogen door deze vorm van digitalisatie.

Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT, die van 25 tot en met 27 maart a.s. plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, laat Ricoh naast de nieuwe Zebra LaserBand ook haar Self Service en Hospitality oplossing zien. Ricoh en partner Logis.P demonsteren via live demo’s dat de digitale patiëntenzuil en wachttijdschermen slim bijdragen aan optimale patiënten selfservice en up-to-date informatievoorziening.

 

Rate this post

Print Friendly