Volgens onderzoek van InfoTrends is de behoefte aan Print voor een groot aantal applicaties aan het veranderen. De indruk bestaat dat veel volume lager wordt als gevolg van digitalisering, dit blijkt echter niet het geval. Door de economische druk, digitale vervanging, digitale print flexibiliteit en de behoefte aan kleinere oplages laten een transformatie zien van offset naar digitaal printen.

Volgens  InfoTrends’ 2012–2017 U.S. Digital Production Printing Application Forecast, welke 28 print applicatie segmenten onderscheid en in deze segmeten de ontwikkelingen volgt is het volume in een aantal segmenten aan het groeien.

InforTrends voorspeld dat het algehele print volume de komende jaren groeit met 1,2%. In het bijzonder is er groei in de volgende print applicatie segmenten:

  • Boeken
  • Direct Mail
  • Magazines
  • Catalogi
  • Brochures

De groei van deze segmenten ontstaat door de geboden flexibiliteit in oplage en content. Daarnaast is de digitale kwaliteit steeds vaker “Good Enough” als vervanging van Offset en kan digital print op steeds meer afdrukmedia worden toegepast.

Terugloop van volume wordt voorspeld voor de segmenten:

  • Transactionele documenten
  • Kantoor

Transactionele documenten verminderen door de focus van organisaties om op de uitvoeringskosten te besparen, waar transactionele documenten onderdeel van uitmaken. De informatie wordt in toenemende mate via mijnportalen online beschikbaar gesteld aan de ontvangers.

Infotrends_2017_printvolumeUS

Voor drukkerijen en Print Service Providers zijn deze ontwikkelingen van belang. Voor hun voortbestaan zullen ze zich moeten concentreren op groeisectoren en daarin printdiensten ontwikkelen. Hieronder een overzicht van de verschillende segmenten. Bent u actief in de groeisegmenten?

Op het gebied van Digital Print ter vervanging van offset zullen in 2014 en 2015 meerdere producten op basis van inkjet technologie worden geïntroduceerd. Met de aankomende nieuwe apparatuur kan in de traditionele B2 en B3 formaten worden geproduceerd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor traditionele offset segmenten. Ook op Nederlandse bodem wordt momenteel hard gewerkt aan productiesysteem….

 

print_applicatiesegmenten

InfoTrends Print Applicatie Segmenten

Rate this post

Print Friendly