Amsterdam, 3 februari 2014 – Bram Kuijper, Sales Director bij Basware voor België, Nederland en Frankrijk, is tot voorzitter van de Stichting Simplerinvoicing benoemd. Simplerinvoicing is een gezamenlijk initiatief van Nederlandse e-invoicing service providers, ERP-partijen en facturatiesoftwareontwikkelaars om elektronisch factureren eenvoudiger en toegankelijker te maken.

“Simplerinvoicing is een nieuwe, eenvoudige manier waarmee iedereen elektronisch facturen kan versturen en ontvangen”, aldus de kersverse voorzitter Kuijper (37). “Een betrouwbare oplossing zonder papier en zonder gedoe. Of het nu om een kleine of een grote onderneming, een consument of een overheidsorgaan gaat: elke factuur kan nu direct elektronisch in bestaande boekhoud- of ERP-software worden verwerkt. Niet alleen een ideale oplossing voor ‘grote’ corporate omgevingen, maar juist ook voor het MKB en ZZP’ers.”

De infrastructuur van Simplerinvoicing is gebaseerd op PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online), een initiatief dat twee jaar geleden werd geïntroduceerd om de uitwisseling van digitale facturen en zakelijke bestanden tussen het bedrijfsleven onderling en met de overheid aan te moedigen en op deze manier meer Europees zakelijk verkeer te stimuleren. “Simplerinvoicing kan daarom gemakshalve ook worden gezien als een ‘Nederlandse’ variant van het PEPPOL-model”, aldus Kuijper.

Het dagelijkse bestuur van Simplerinvoicing bestaat uit vijf leden, waarbij Kuijper voor de periode van minimaal een jaar als voorzitter zal optreden.

Lees meer over SimplerInvoicing initiatief op: simplerinvoicing.org

Lees meer over het PEPPOL initiatief op: www.peppol.eu

Rate this post

Print Friendly