Op 13 januari 2014, is Spigraph International erin geslaagd om 100% van de aandelen aan te kopen van de Dicom International groep gevestigd te Kriens, Zwitserland

Beide partijen zijn al leiders in de respectievelijke markten van document capture en het verwerken van documenten. Dicom en Spigraph verenigen hun know-how in meer dan 20 landen via meer dan 5,000 resellers. Door deze fusie ontstaat de grootste Value Add Distributeur (VAD) op het gebied van document capture in de EMEA region (Europa, Midden Oosten, Afrika).

Daniel Chautard, president van Spigraph International, geeft aan “De optelsom van onze krachten is er één waarmee we de uitdagingen van vandaag de dag en die van de toekomst aan kunnen gaan.

Bedrijven hebben te maken met voortdurend veranderende technologieën. Meer dan ooit, hebben ze een partner nodig die in staat is om ze te begeleiden bij het capture proces en het beheren van documentstromen: of het nu gaat om fysieke of digitale documenten, mobiliteit of cloud diensten, onze missie is om op het juiste moment producten aan te bieden, waarvan we de volledige technische kennis beheersen. En daarnaast begeleiden wij onze klanten en partners met de implementatie en houden hierbij, door middel van het uitgebreide bereik van de beschikbare functionaliteiten, een focus op de return on investment.

Met deze ontwikkelingen zijn zowel de belangrijkste fabrikanten van scanners als de softwareleveranciers verzekerd van een representatieve en efficiënte distributeur, die het duurzaam ontwikkelen van de markt ondersteunt. Als kern van de organisatie, zal de nieuwe VAD de optimalisatie van het assortiment en een marketing- en sales dynamiek centraal stellen zoals het een leider betaamt.

Ook zullen de klanten en partners van de Dicom/Spigraph Groep nu toegang hebben tot een breder scala aan professionele producten en services. En in combinatie met de expertise die hiermee gepaard gaat, is dit een uniek gegeven in de document capture markt. De leveranciers kunnen vertrouwen op een stabiele organisatie van meer dan 400 personen en met een omzet van € 130 miljoen.

  • Een efficiënte, commerciële en logistieke onderneming op basis van bewezen processen;
  • Het hoogste niveau van advies en expertise voor document capture kwesties;
  • De integratie van software oplossingen in complexe omgevingen en training voor het gebruik ervan;Particularly reactive maintenance and support services;
  • Met name reactief onderhoud en ondersteuning diensten;
  • Een tech-watch afdeling en R&D om de implementatie te garanderen van geavanceerde technologieën.

Joachim Froning, CEO van Dicom International, vertelt: “Hoewel onze twee organisaties tot op heden op dezelfde markt werkzaam zijn geweest, hebben de geografische en functionele gebieden elkaar minimaal overlapt. Deze fusie staat voor een samenvoeging van onze krachten.

Voor onze klanten staat het synoniem voor een meer omvattend, professioneler assortiment en een garantie voor de duurzaamheid. De nieuwe groep, gedreven door innovatie en het ontdekken van nieuwe zakelijke mogelijkheden, zal de groei van onze klanten en partners ondersteunen in de document capture markt. Ik ben erg blij deel uit te mogen maken van dit nieuwe avontuur, waarin twee prachtige teams hun talenten zullen combineren om de beste klant ervaring op de markt te kunnen bieden.

Naar aanleiding van deze fusie is, Wayne Davey, voorheen CEO van Spigraph, tot CEO van de groep aangesteld. Joachim Froning, voorheen CEO van Dicom, zal worden aangesteld tot Senior Vice President van Dicom/Spigraph Distribution.

Het hoofdkantoor van de groep zal in Spigraph’s hoofdkantoor te Saint-Quentin-Fallavier, Frankrijk, gevestigd worden.

Over Dicom International AG

Dicom is de belangrijkste leverancier van document capture oplossingen in de EMEA regio. Naast het brede assortiment van scanners, geselecteerd uit de producten van toonaangevende fabrikanten, biedt Dicom haar resellers op maat gemaakte oplossingen en diensten, welke aansluiten bij de veranderende trends in de markt om. Zo speelt zij efficiënt in op de behoefte van de klant.

Dicom, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is te Kriens (Zwitzerland), heeft momenteel een uitgebreide portefeuille van klanten, verspreid over meer dan 20 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Via een netwerk van 4.000 officiële partners, voorziet Dicom in uitstekende service en diensten, met commerciële en ondersteunende teams aanwezig in de gehele EMEA regio. [www.dicom.com]

Over Spigraph International

Spigraph is de specialist op het gebied van Document Capture, met een volledig aanbod van scanners, capture en image enhancement software en bijbehorende diensten voor het scannen van documenten, kaarten en tekeningen, boeken en micro-film. Als value add distributeur, richt Spigraph zich op de Capture Markt via een netwerk van resellers en integrators, door het aanbieden van expertise en kennis op het gebied van pre-sales en after-sales – consulting, installatie, ontwikkeling, training, onderhoud en support.

Opgericht in Frankrijk in 1997, is Spigraph vertegenwoordigd in 11 verschillende landen (Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Marokko, Algerije, Tunesië, Finland, Zweden, Nederland, België en UK). Met meer dan 300 medewerkers, heeft Spigraph een omzet van meer dan 63M€ in 2013. [www.spigraph.com] [www.spigraph.nl]

 

Rate this post

Print Friendly