‘s-Hertogenbosch, 24 januari 2014 – Canon Europe heeft bekend gemaakt dat het moederbedrijf Canon Inc., wereldleider in imaging solutions, opnieuw nummer één is op de ranglijst van Japanse bedrijven en wereldwijd op de derde plaats staat van het aantal patenten dat in 2013 in de Verenigde Staten aan bedrijven is toegekend. Dit blijkt uit de laatste update van gegevens gebaseerd op patenten die op 14 januari jl. zijn uitgegeven door IFI CLAIMS Patent Services.

Canon Inc. investeert actief in de globalisering van haar business en geeft een hoge prioriteit aan het verwerven van patenten wereldwijd. Hierbij leeft zij nauwgezet een strategie na die is gericht op het verkrijgen van patenten in de belangrijkste landen en regio’s. Dit krijgt invulling met inachtneming van strategische uitgangspunten, technologie en productontwikkelingen die specifiek zijn voor elke afzonderlijk locatie. Hierbij vertegenwoordigen de Verenigde Staten – met haar talrijke hightech bedrijven en omvangrijke markt – een uiterst belangrijke regio in termen van zakelijke expansie en de mogelijkheid van technologische allianties.

Sterke focus op technologie

De sterke focus op technologie is onderdeel van het DNA van Canon. Op het gebied van Research en Development stimuleert de onderneming actief het verwerven van patenten in overeenstemming met de doelstellingen van het management van de Canon Group en de laatste technologische inzichten. Het bedrijf verricht diepgaand vergelijkend marktonderzoek met als doel de kwaliteit van haar toepassingen te vergroten. Door de nauwe samenwerking tussen de technologische divisies van Canon en bedrijfsonderdelen die zijn gespecialiseerd in intellectueel eigendom beoogt het bedrijf haar technologische oplossingen te verbeteren en haar rechten op het terrein van intellectueel eigendom te versterken.

Canon heeft in 28 achtereenvolgende jaren een positie in de Top-5 van bedrijven die houder zijn van patenten

 

Rate this post

Print Friendly