Met FineReader Pro for Mac kunnen scan- en conversietaken van uiteenlopende complexiteit worden uitgevoerd; onmisbaar hulpmiddel voor het bewerken, delen, kopiëren en overnemen van in documenten en beelden ingesloten informatie

ABBYY®, een toonaangevende leverancier van documentherkenning, vastleggen van data en taalgerelateerde technologie en diensten, biedt FineReader Pro for Mac, een professionele toepassing voor OCR (Optical Character Recognition, optische tekenherkenning) voor het efficiënt scannen en omzetten van documenten binnen het Mac-platform. Met het programma kunnen Mac-gebruikers hun documenten gemakkelijk bewerken, delen, archiveren en doorzoeken door deze om te zetten naar veel gebruikte elektronische bestandsformaten, en bovendien teksten uit scans, PDF-bestanden en digitale foto’s moeiteloos kopiëren en overnemen. Door zijn zeer nauwkeurige tekstherkenning, intelligente reconstructie van lay-out en opmaak en een eenvoudige interface, biedt FineReader Pro for Mac een betrouwbaar alternatief voor het handmatig overtypen.

“Tot nu waren er geen professionele OCR-oplossingen voor het Mac-platform beschikbaar, zodat veel gebruikers het moesten doen met een beperkt aantal functies en veel van het potentieel van de OCR-technologie bij van hun werkzaamheden moesten missen”, verklaarde Ivan Bodyagin, hoofd van het FineReader Products Department bij ABBYY. “FineReader Pro for Mac werd ontwikkeld om functies en prestaties voor een breed behoeftenpakket te kunnen bieden, van het op beperkte schaal omzetten van documenten tot zeer complexe projecten. Met dit product kunnen Mac-gebruikers eindelijk alle voordelen van OCR-technologie ten volle benutten.”

FineReader Pro for Mac is bedoeld voor het vergemakkelijken van het dagelijkse werk met documenten en beelden en versnelt de taken die voor Mac-gebruikers altijd zo tijdrovend waren. De oplossing biedt handige functies voor het scannen van documenten en omzetten van afbeeldingen van documenten, zoals scans, foto’s en PDF-bestanden, naar populaire bestandsformaten, waaronder DOCX, ODT, RTF, XSLX, doorzoekbare en beveiligde PDF en PDF/A, PPTX, HTML, EPUB®, en FB2. Daarnaast kunnen gebruikers ook alleen bepaalde delen van een document bewerken en herkennen, zodat ze snel de benodigde informatie kunnen kopiëren en overnemen zonder het gehele document te hoeven bewerken. FineReader Pro for Mac kan ook efficiënt worden gebruikt voor het voorbereiden van documenten voor gebruik met verschillende tekst-naar-spraak-hulpprogramma’s.

Tot de belangrijkste functies horen:

• Ongeëvenaarde OCR-nauwkeurigheid en grootste taalondersteuning voor Mac — FineReader Pro for Mac is gebaseerd op ABBYY’s bekroonde technologie voor OCR en documentconversie die tekenherkenning met een nauwkeurigheid van 99,8%* levert. Daarnaast vindt en herkent het automatisch tekst in meer dan 180 talen, waaronder Europese talen, Chinees, Japans, Koreaans, Thai, Vietnamees, Hebreeuws en Arabisch — in elke combinatie.

• Conversie naar Microsoft® Word, PDF, en Apache OpenOffice Writer met oorspronkelijke opmaak — Met ABBYY’s intelligente Adaptive Document Recognition Technology (ADRT®,, adaptieve technologie voor documentherkenning), reconstrueert FineReader Pro voor Mac heel precies de documentstructuur en opmaak uit verschillende pagina’s, inclusief tekstgrootte en lettertype, tabellen, diagrammen, kolommen, kop- en voetteksten, voetnoten, inhoudsopgave, paginanummers en andere kenmerken die documenten met meerdere pagina’s vaak bevatten. Bij het opslaan als PDF herkent en reproduceert het programma de inhoudsopgave met bladwijzerlijst met actieve koppelingen voor een betere navigatie en leesbaarheid.

• Intuïtieve, taakgerichte gebruikersinterface — FineReader Pro for Mac biedt een geoptimaliseerde, gemakkelijk te gebruiken gebruikersinterface, ontworpen om de voor documentverwerking vereiste stappen te beperken tot één enkele druk op de knop.

• OCR en beeldvoorbewerking voor digitale camera’s — gebruikers kunnen documenten voor OCR en conversie fotograferen met hun camera’s en mobiele apparaten en die als alternatief voor gewone scanners gebruiken. Afhankelijk van de afbeeldingen gebruikt FineReader Pro voor Mac voorafgaand aan het herkenningsproces verschillende beeldvoorbewerkingsopties om eventuele vervormingen te corrigeren. Met zijn veelzijdige Image Editor kunnen gebruikers ook de helderheid en het contrast aanpassen, gebogen tekstlijnen rechtzetten, trapezevormige afwijkingen corrigeren, ISO-ruis verminderen, bewegingsonscherpte verwijderen, dubbele pagina’s splitsen, afbeeldingen bijsnijden en meer.

• Betrouwbaar archiveren en delen van PDF’s— Met FineReader Pro for Mac kunnen gebruikers het PDF-formaat in hun dagelijks werk ten volle benutten door hun documenten om te zetten naar doorzoekbare, gecomprimeerde en beveiligde PDF-bestanden. Het programma kan ook een PDF-inhoudsopgave maken voor snelle navigatie binnen een document, ondersteunt gelabelde PDF’s die zijn geoptimaliseerd voor mobiele en voorleesapparaten, en bestanden naar PDF/A-formaat exporteren voor langdurige archivering.

• Snel e-books maken — De toepassing kan worden gebruikt voor het eenvoudig omzetten van papieren documenten en afbeeldingen naar door e-readers, tablets en smartphones ondersteunde bestandsformaten, zoals de populaire formaten Electronic Publication (.ePub) en FictionBook (.fb2).

*Volgens interne testen van ABBYY. De nauwkeurigheid en formatteringsresultaten zijn afhankelijk van factoren als de kwaliteit van het document en de instellingen van de scanner.

Verkrijgbaarheid

FineReader Pro for Mac is nu verkrijgbaar via de Mac App Store en de ABBYY online winkel. Gebruikers van ABBYY FineReader Express Edition voor Mac kunnen hun versie tegen een speciale prijs upgraden naar de volledige professionele versie van FineReader. Ga voor meer informatie over het product en de prijzen naar http://finereader.abbyy.com/pro_for_mac/ .

 

Rate this post

Print Friendly