Sharp introduceert vandaag twee nieuwe professionele kleurenprintsystemen in haar assortiment hoog-volume printers, de Pro Series MX-6500N en MX-7500N, met printsnelheden van respectievelijk 65 en 75 pagina’s per minuut. Deze nieuwe modellen zijn geschikt voor diverse omgevingen zoals reprografische bedrijven, waar afdrukkwaliteit en gebruiksgemak essentieel zijn. Met de geavanceerde MX-PE10 EFITM Fiery® Server-optie wordt de productlijn nog verder verbeterd en bereiken deze systemen consistente afdrukprestaties.

De Pro Series-modellen bieden de veelzijdigheid van multifunctionals met gebruiksvriendelijke bediening en een consistente afdrukkwaliteit. Bovendien kunnen de printers alle zijden van een pagina borderless bedrukken. De integratie van het Sharp 15,4-inch touchscreen maakt het gebruik van meerdere werkstations overbodig en biedt optimale controle en gebruiksgemak. De systemen komen tegemoet aan de hoge eisen die in de on-demand printmarkt worden gesteld, doordat zij een verscheidenheid aan producten kunnen printen.

De papierladen van de MX-6500N en MX-7500N beschikken over een drievoudig invoersysteem op basis van lucht. Dit zogenaamde triple air-feed paper handlingsysteem zorgt voor een soepeler transport van SRA3- en glanzende media. En in het zeldzame geval van een invoerfout detecteren en diagnosticeren onze multifeedsensoren het probleem, zodat de gebruiker het zonder vertraging kan oplossen.

Wilbert Hendriks, Manager Product Marketing Business Systems bij Sharp Electronics Benelux: “Omdat bedrijven momenteel zoeken naar mogelijkheden om hun uitbestedingskosten te beheersen zonder aan kwaliteit in te boeten, zal de print on-demand-markt merken dat traditionele printmethodes steeds vaker plaatsmaken voor digitale printmethodes. Met de ontwikkeling van de Sharp Pro Series komen wij tegemoet aan deze behoefte, door functionaliteiten van productieprinters te combineren met de veelzijdigheid van multifunctionals. Met deze printsystemen kunnen bedrijven kosten reduceren en tegelijkertijd in-huis professionele resultaten leveren.”

Integratie EFI Fiery

De nieuwe printers kunnen middels de EFI Fiery MX-PE10-optie integratie met het EFI Fiery Command WorkStation bieden. Hierdoor kunnen alle printopdrachten rechtstreeks vanaf het 15,4-inch touchscreen worden aangestuurd. Dit display dient tevens als hoofdbedieningspaneel voor de Pro Series. Zowel de MX-6500N als de MX-7500N kunnen met een Fiery MX-PE10 met de laatste Fiery FS100 Pro-systeemsoftware bediend worden.

“Deze integratie combineert Sharp’s unieke functionaliteiten met EFI’s Fiery-technologie om een volledige oplossing te kunnen bieden die aan alle eisen van de huidige printprofessional voldoet”, aldus Hendriks.

 

 

Rate this post

Print Friendly