Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is gestart met een pilot van E-Invoice 2.0. BCT, leverancier op het gebied van Enterprise Information Management (EIM), ontwikkelde deze factuurherkenningssoftware om naast pdf’s ook facturen van verschillende XML-formaten automatisch te kunnen herkennen en verwerken.

“Het COA gebruikt onze huidige factuurverwerkingssoftware voor pdf’s, Corsa Invoice, sinds 2009 naar tevredenheid”, zegt Ruud Bekema, accountmanager bij BCT. “De organisatie merkt echter dat er steeds vaker facturen in pdf en van verschillende XML-formaten binnenkomen. Om ook die automatisch te kunnen verwerken, is het COA een pilot met ons nieuwe product E-Invoice 2.0 gestart.” Op dit moment is de implementatie van E-Invoice 2.0 in volle gang. BCT verwacht dat het COA de software begin 2014 in gebruik kan nemen. Bekema: “We zijn erg blij dat het COA deze pilot met ons wil doen.”

Verschillende E-formaten

E-facturatie groeit, omdat het bedrijven veel tijdswinst, gemak en overzicht kan opleveren. Bovendien zijn e-facturen minder belastend voor het milieu, omdat er geen papier of transport voor nodig is. Het is voor de ontvangers van deze facturen echter lastig dat verschillende leveranciers vaak verschillende formaten hanteren, die niet altijd aansluiten op het boekhoudsysteem van de ontvanger. Daarom ontwikkelde BCT E-Invoice 2.0. “Voor deze software maakt het niet uit of de factuur die binnenkomt een pdf, HR-XML-, UBL of welk ander XML-formaat dan ook is. E-Invoice 2.0 verzamelt alle relevante data en zet deze in het gewenste formaat door naar het boekhoudsysteem”, zegt Jerry Lenaerts, Manager Knowledge Domain Finance & Compliance bij BCT. “De nieuwe software is bovendien zelflerend, zodat deze steeds accurater wordt en ook toekomstige nieuwe formaten goed kan verwerken.”

Tijdens de jaarlijkse Finance & Compliance dag van BCT in november werd E-Invoice 2.0 voor het eerst geïntroduceerd. Lenaerts: “Veel klanten zien het potentieel van de flexibele inrichting van digitale facturen. Ze vragen zich wel af of de leveranciers klaar zijn om facturen digitaal aan te leveren. Daarom helpen we ze hun top tien leveranciers te benaderen om van e-factureren een succes te maken.”

 

Rate this post

Print Friendly