’s-Hertogenbosch, 22 januari 2014 – Ricoh is opnieuw uitgeroepen tot één van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. De Global 100 is een uitgebreide beoordeling van bedrijven op het gebied van duurzaamheid; alleen een selecte groep van de top 100 large-capbedrijven wereldwijd wordt in de lijst opgenomen. Het feit dat Ricoh al een decennium lang op de lijst staat, bevestigt de succesvolle integratie van sociale, economische, milieu- en kostenvoordelen.

Mark Boelhouwer, CEO Ricoh Nederland: “Bij Ricoh is het centraal stellen van duurzaamheid al decennialang een belangrijk aandachtspunt. Naast onze kennis op het gebied van document management, production printing en IT-diensten, vormt ons streven naar duurzaam opereren een kernonderdeel van wie we zijn. We zijn trots op onze vooruitstrevende focus op het verminderen van milieueffecten én -kosten voor onze klanten, waarbij we tegelijkertijd de veiligheid van hun gegevens waarborgen. In iedere gemeenschap waar we wereldwijd actief zijn, ondernemen we op een verantwoorde manier met oog voor de maatschappij. Ook in Nederland.”

Ricoh heeft zichzelf duidelijke en vooruitstrevende lange termijndoelen gesteld om milieueffecten tot 2050 met 87,5 procent ten opzichte van het jaar 2000 te reduceren. Daarnaast houdt Ricoh’s benadering van lifecycle management rekening met alle aspecten van productgerelateerde- en andere zakelijke activiteiten. Hierbij wordt het gebruik van hulpbronnen zo veel mogelijk beperkt en wordt hergebruik, recycling en besparing van grondstoffen gemaximaliseerd.

Deze prestigieuze erkenning, Ricoh staat op nummer 77 op de lijst, is één van de vele mooie erkenningen. Zo werd Ricoh’s aanpak erkend door een aantal van de meest betrouwbare ratings ter wereld, waaronder de Dow Jones Sustainability Index, de FTSE4Good Index Series en Oekom Corporate Ratings. In Nederland werd in november 2013 de Duurzaam Werken Award aan Ricoh Nederland uitgereikt.

 

 

Rate this post

Print Friendly