ABBYY®, een toonaangevende leverancier in documentherkenning, vastleggen van data en taalgerelateerde technologie en diensten, introduceerde vandaag FineReader Engine 11, de nieuwste versie van zijn softwareontwikkelingskit (SDK) voor optische tekenherkenning (OCR). ABBYY FineReader Engine 11 omvat verschillende verbeteringen, waaronder een API voor automatische documentclassificatie, een nieuwe herkenningsfunctie voor visitekaartjes, uitgebreidere PDF-exportfunctionaliteit, verbeterde beeldvoorbewerking, verbeterde export naar Word en Excel, een systeemeigen 64 bit-ondersteuning en een gemakkelijkere integratie van Java. Deze toonaangevende SDK levert zeer nauwkeurige OCR voor meer dan 200 talen, waaronder de verbeterde herkenning van het Arabisch. Hij is verkrijgbaar voor de Windows-, Linux- en Mac-platformen.

“ABBYY verlegt al lange tijd de grenzen voor OCR-prestaties en –nauwkeurigheid, en FineReader Engine 11 vertegenwoordigt de optelsom van onze inspanningen,” aldus Andrey Isaev, hoofd van het Technology Products Department bij ABBYY. “Onze jongste SDK-generatie combineert talloze verbeteringen waar softwareverkopers om vroegen, zodat hun klanten de aan hen gestelde uitdagingen kunnen aangaan. Door het nog hogere niveau op het gebied van nauwkeurigheid en taalondersteuning kunnen ontwikkelingsteams niet alleen zelf tijd en geld besparen, maar die winst aan hun eigen klanten doorgeven om zo hun concurrentiepositie te versterken.”

Nieuwe functies en verbeteringen in ABBYY FineReader Engine 11 zijn:

• Automatische documentclassificatie — door een combinatie van op inhoud en afbeeldingen gebaseerde classificatietechnologieën kan het programma vaststellen welke documenttypen er worden verwerkt, zodat ontwikkelaars een batch gemengde documenten snel automatisch kunnen sorteren.

• Visitekaartjesherkenning — er is nu een volledige functie voor het herkennen van visitekaartjes via een API beschikbaar, waarbij ontwikkelaars gegevens kunnen extraheren en deze naar hun toepassingen kunnen exporteren.

• Uitgebreidere PDF-exportfunctionaliteit — voor betere ondersteuning en compliantie met archiveringsnormen biedt FineReader Engine nu een exportfunctie naar PDF/A-2, een bestandformaat dat de opgeslagen bestandsgrootte verkleint en bij langdurige archivering minder opslagruimte vereist, en PDF/A-3*, waarmee een binair formaat zoals XML of Microsoft® Word kan worden ingesloten. Aanvullende verbeteringen in PDF-verwerking zijn een verbeterde MRC-compressie, het behoud van PDF-bladwijzers en een hogere exportsnelheid.

• Verbeterde OCR voor Arabisch, Chinees, Japans en Koreaans — deze versie biedt OCR voor het Arabisch die twee keer zo nauwkeurig en drie keer sneller is dan in FineReader Engine 10, alsmede een hogere snelheid en nauwkeurigheid voor traditionele en vereenvoudigde documenten in het Japans, Koreaans en Chinees.**

• Verbeterde Word- en Excel®-export — een verbeterd lay-outbehoud en lettertypeherkenning in Word- en Excel-documenten tijdens het exporteren.

• Systeemeigen 64-bit en vereenvoudigde Java-integratie — dankzij de verbeterde 64-bit-ondersteuning kunnen ontwikkelaars 64-bit hardware volledig benutten, en met de nieuwe gebruiksklare Java-klassen vervalt het uitgebreid coderen voor het maken van wrappers voor Java-toepassingen.

• Verbeterde functies voor beeldvoorbewerking — verbeterde algoritmen voor de correctie van geometrische vervormingen, nieuwe functies voor automatisch uitsnijden en het oplichten van achtergronden, en een betere ISO-ruisreductie zorgen voor een nog nauwkeurigere herkenning, vooral wanneer documenten werden vastgelegd met camera’s in mobiele apparaten en in een OCR-back-end-systeem worden verwerkt.

 

Rate this post

Print Friendly