Breukelen, 13 januari 2014 – Gemeente Groningen heeft na een openbare aanbesteding besloten de printomgeving van de kantoren en repro in te richten met multifunctionals (mfp’s) en productieprinters van Xerox. Bij de uitvraag is sterk rekening gehouden met de doelstelling van de gemeente om verder te digitaliseren en meer flexibele werkplekken in te richten. Ter aanvulling op de gekozen configuraties koos Gemeente Groningen daarom ook voor web2print en follow-you-printing. Inmiddels is met de uitrol van de nieuwe printers gestart.

Optimalisatie van het gebruik stond bij de aanbesteding voorop. Het nieuwe printerpark, bestaande uit kantoor-, balie- en productieprinters, is door Xerox zodanig ingericht dat de gemeente een besparing realiseert op de printomgeving, terwijl tegelijkertijd het printvolume op kantoor en bij de repro nu en in de toekomst efficiënter verwerkt kan worden. Het betekent onder andere dat de vier decentrale repro’s worden vervangen door één centrale repro.

Joop Hermse, contractmanager bij Gemeente Groningen: “Als gemeente hebben we te maken met uitdagende doelstellingen en bezuinigingen. Ook op het gebied van printen viel een flinke slag te maken. Bovendien sluit de keuze voor nieuwe hardware aan op ons doel om verder te digitaliseren. Raadstukken worden bijvoorbeeld niet meer automatisch in veelvoud afgedrukt voor een raadsvergadering. De prijs was in deze aanbesteding sterk bepalend. De producten van Xerox bieden daarnaast duurzaamheid, social return, productiviteit en kostenbesparingen, en de follow-you-oplossing zorgt voor extra flexibiliteit en documentveiligheid op de werkvloer.”

 

Rate this post

Print Friendly