’s-Hertogenbosch, 7 januari 2014 – Vanaf januari 2014 is de volledig nieuwe Ricoh Pro L4100-serie grootformaat-latexprinters verkrijgbaar. De roll-to-roll grootformaatprinter is leverbaar in de breedte 130 cm (53 inch) of 160 cm (63 inch) en ondersteunt zeven kleuren in diverse configuraties: CMYK plus oranje, groene en witte inkt. De Ricoh ProTM L4160 en de L4130 leveren hoge printproductiviteit en -kwaliteit door technologische innovaties zoals de piëzo-elektrische printkoppen van Ricoh. Door het gebruik van latexinkt op waterbasis en een lager energieverbruik worden de milieueffecten verder verminderd.

Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer van Ricoh Nederland, zegt: “Sinds de aankondiging op drupa 2012 is de Pro L4100-serie onderworpen aan de strikte procedures van Ricoh’s kwaliteitsbewaking. Daarnaast hebben we de positieve feedback van klanten op proefinstallaties – onder andere in Nederland – meegenomen. De grootformaatprinters zijn ideaal voor signbedrijven. Daarnaast biedt de serie grafimediabedrijven een oplossing die hen in staat stelt klanten nieuwe diensten te bieden zoals display en signage.”

De latexinkt van de Ricoh Pro L4100 is een geurloze inkt op waterbasis met een laag gehalte vluchtige organische stoffen (VOS). Door de lage hardingstemperatuur van 60 °C droogt de inkt snel en kan nagenoeg direct met de nabewerking gestart worden. Ook kan afgedrukt worden op een groot aantal hittegevoelige media zonder deze te beschadigen.

De media waarop kan worden geprint, zijn onder andere pvc, zeildoek, synthetisch papier, gecoat en niet-gecoat papier, folie en textiel. Daarnaast kunnen lichtere media worden gebruikt, waardoor kosten worden teruggebracht. Ricoh voegt continu compatibele media toe middels haar programma voor het samenstellen en testen van media. Dit wordt gedaan in samenwerking met Color Concepts, een industrienorm voor certificering.

“De latexinkt van Ricoh is in de open lucht één tot twee jaar houdbaar, en gelamineerde inkt zelfs twee tot drie jaar. De witte inkt zorgt voor heldere kleuren op alle media voor binnen- en buitenreclame – ook op transparante en donkere materialen”, aldus Schriek. “Met de toevoeging van oranje en groen zijn er nu meer levendige kleuren beschikbaar die huisstijlkleuren nauwkeurig weergeven.”

Ultrakleine druppels voor ultrahoge kwaliteit

Met de nieuwste generatie Ricoh piëzo-inkjetprintkoppen van hoogwaardig rvs met meerdere spuitmonden, worden tegelijk drie verschillende druppelgrootten geproduceerd. De kleinste druppels zijn slecht vier picoliter. Dit resulteert altijd in levensechte afbeeldingen met vloeiende kleurovergangen. Door de kleine druppelgrootte worden vloeiende nuances en fijne details geproduceerd, zoals fijne lijnen en kleine lettertypen.

Het ononderbroken inkttoevoersysteem (Uninterrupted Ink Supply System, UISS) van de L4100-serie draagt bij aan de productiviteit van de printer. “Wanneer een CMYK-inktcassette geen inkt meer heeft, schakelt de printer automatisch over naar de tweede cassette van dezelfde kleur om de printtaak voort te zetten”, aldus Schriek. “In een drukke printproductieomgeving kunnen taken hierdoor zo soepel en productief mogelijk worden uitgevoerd met minimale handelingen van de operator.”

Intuïtieve Color GATE RIP voor meer productiviteit

De Ricoh Pro L4100 is verkrijgbaar met ColorGATE RIP. “Met ColorGATE bieden we een op maat gemaakte RIP (Raster Image Processor) met eenvoudige menustructuur zodat gebruikers precies de functies kunnen kiezen die ze nodig hebben”, verklaart Schriek. “Dit werkt intuïtief, waardoor de leertijd korter is en de productiviteit wordt verbeterd. En het biedt voortreffelijke tools voor kleurbeheer die nodig zijn voor veeleisende commerciële printomgevingen.”

Schriek concludeert: “Wij verwachten dat commerciële printbedrijven zullen ervaren dat de kwaliteit en milieuvriendelijkheid van een printer uit de Pro L4100-serie, samen met de kracht en het kleurbeheer van de ColorGATE RIP, een aantrekkelijke combinatie is.”

Overzicht van de functies van de Ricoh Pro L4100-serie

• Afdrukken in 7 kleuren – CMYK, wit, oranje en groen

• De nieuwste generatie Ricoh piëzoprintkoppen met variabele druppelgrootte vanaf 4 picoliter

• Latexinkt op waterbasis met gering milieueffect

• Duurzame afdrukken voor gebruik binnen en buiten

• Afdrukken met hoge productiviteit tot maximaal 18,2 m2 per uur

• Snel drogend

• Uitgebreid gamma ondersteunde media, van pvc tot papier, textiel en meer

• Keuze uit twee printbreedten (1361 mm of 1610 mm)

• 50% minder energieverbruik dan de naaste concurrent

• Lagere droogtemperatuur van de inkt voor lager energieverbruik en het gebruik van lichtere, hittegevoelige materialen

• Optionele ColorGATE RIP met menu’s voor nauwkeurige specificatie van functies

 

Rate this post

Print Friendly