Handig en snel printen vanaf je smartphone of tablet, het is de wens van veel gebruikers in bedrijven, zorginstellingen en scholen. Of het nu een spreadsheet, presentatie of tekstdocument is, een geprint exemplaar leest immers prettiger dan een weergave op een klein scherm. Organisaties staan met de komst van mobiel printen echter voor belangrijke keuzes als het gaat om kostenbeheer en veiligheid van informatie.

Met drie professionele oplossingen voor het printen vanuit mobiele devices, speelt afdruk- en informatiemanagementspecialist Veenman in op het explosief groeiend aantal smartphones en tablets. Hans Lagcher, Product Manager Solutions bij Veenman, legt uit: “Smartphones en tablets worden niet alleen vaker, maar ook steeds intensiever gebruikt. We ontvangen onze mail, vergaren en delen informatie en maken documenten, waar we maar willen. Rechtstreeks afdrukken vanuit je mobiele device is dan ook een logische stap. Hoe je dit als bedrijf of instelling vormgeeft, kan daarentegen sterk verschillen. Een hotel stelt bijvoorbeeld heel andere eisen aan de oplossing dan een school.”

Met de varianten Mobiel Print Standaard, Mobiel Print Server en Mobiel Print Enterprise introduceert Veenman voor elke situatie een passende oplossing. De basis van de drie oplossingen is gelijk: zorgeloos en eenvoudig mobiel printen voor een onbeperkt aantal gebruikers. Mobiel Print Server en Mobiel Print Enterprise zijn bovendien platformonafhankelijk en daarmee geschikt voor alle merken tablets en smartphones. Met Mobiel Print Server en Mobiel Print Enterprise haalt de klant ook meteen beveiligings- en rapportagemogelijkheden in huis. Hans Lagcher: “Zo kan je als organisatie de gebruiksmogelijkheden van het afdrukpark centraal beheren en heb je een overzicht hoeveel afdrukken er worden gemaakt en op welke machines.” De meest uitgebreide oplossing, Mobiel Print Enterprise, voegt volledige beheermogelijkheden toe, inclusief de mogelijkheid om een koppeling te realiseren met Betaald Printen en Follow Me Printing.

Rate this post

Print Friendly