Buyer’s Laboratory LLC (BLI) heeft Canon Europe onderscheiden met de ‘2014 Wide-Format Graphic Arts Printer Line of the Year’ Award voor de prestaties van haar imagePROGRAF-printers. Daarnaast wonnen de Canon imagePROGRAF iPF6400S, iPF8400S en iPF765 MFP M40 drie BLI Winter 2014 ‘Pick’ Awards in de categorie Grootformaat. De BLI ‘Wide-format Graphics Printer Line of the Year’ Awards worden na een intensief en langdurig evaluatieproces uitgereikt aan leveranciers van productlijnen die zijn beoordeeld als beste in hun categorie.

De producten in de categorie Grootformaat zijn beoordeeld op betrouwbaarheid, bedieningsgemak, kleurmanagement, productiviteit en connectiviteit. Ook de breedte van het assortiment en de mogelijkheid kwaliteitsproducten te produceren die aansluiten bij gebruikersbehoeften spelen een belangrijke rol. Het BLI constateert dat de testresultaten van de imagePROGRAF iPF6400S en image PROGRAF iPF8400S -beiden geselecteerd als BLI ‘Picks’ in de desbetreffende categorieën – een uitzonderlijk hoge kleurconsistentie vertonen, met opvallend lage Delta E-waarden van 0,92 en 0,79 bij prints op twee niet-Canon typen printmateriaal.

Uitstekende prestaties

“Met haar volledige aanbod sluit Canon aan op de ontwikkelingen in de productie- en proofing-printmarkten – met acht-kleurenmodellen – de high-end grafische markten – met 12-kleurenmodellen – voor alle standaard formaten. Daarnaast zijn de uitstekende prestaties van de modellen die we hebben getest reden waarom Canon de 2014 Line of the Year Award voor haar grootformaat graphic arts-printers heeft gewonnen”, vertelt Joe Tischner, grootformaatanalist van BLI. “De imagePROGRAF-printers van Canon sluiten uitstekend aan op de behoeften van klanten met een groot aantal toepassingen en een hoogwaardige kwaliteit.”

Eerder dit jaar zijn drie andere Canon-printers bekroond met de BLI Winter 2014 grootformaat ‘Pick’ Awards. Deze zijn toegekend aan printers die tijdens uitgebreide tests in het laboratorium van BLI de beste prestaties vertoonden. De imagePROGRAF iPF6400S is omschreven als ‘Outstanding 24” eight-colour wide-format graphic arts printer’. De imagePROGRAF iPF8400S won de award voor haar prestaties als ‘Outstanding 44” eight-colour wide-format graphic arts printer’. Beide modellen zijn door BLI geroemd om hun superieure performance tijdens de intensieve tests van BLI, de vlekkeloze betrouwbaarheid en uitstekende kleurresultaten zonder korrelvorming, vlekken of strepen. Daarnaast omschrijft BLI de Canon imagePROGRAF iPF765 MFP M40-printer als de ‘Outstanding Colour Wide-Format Technical MFP’.

“De imagePROGRAF- printers van Canon staan bekend om hun hoge efficiency, betrouwbaarheid, kleurconsistentie en productiviteit. We zijn vereerd deze awards in ontvangst te mogen nemen. Het is een belangrijke erkenning van de mogelijkheden die deze serie biedt om uiteenlopende en omvangrijke printtaken uit te voeren die voldoen aan de hoogste eisen”, aldus Yuichi Miyano, Director Large Format Solutions van Canon Europe

 

Rate this post

Print Friendly