Woerden, 11 december 2013 – Xtandit, de grootste onafhankelijke Xerox-partner in Europa, heeft bij het Longfonds ColorQubes geïnstalleerd. Deze multifunctionele printers (mfp’s) hebben een milieuvriendelijke karakter, dat past bij de visie van het Longfonds. De ColorQube maakt gebruik van de zogenaamde droge inkt – solid ink – technologie, waardoor er geen ozon of fijnstof wordt uitgestoten. De vaste inktblokken zijn niet schadelijk voor de gezondheid (in theorie zijn ze zelfs eetbaar) en smelten gedurende het printen helemaal weg. Dit maakt de ColorQube een gezonde keuze voor het fonds dat streeft naar gezonde longen voor iedereen.

De samenwerking tussen Xtandit en het Longfonds beperkt zich niet alleen tot de implementatie van de milieuvriendelijke mfp’s. Het Longfonds participeert in het ‘Vignet Gezonde School’ en Xtandit ondersteunt het Longfonds hierbij. Het vignet is een landelijk keurmerk voor scholen die werken aan gezondheid in de breedste zin van het woord. Xtandit helpt het Longfonds door het kosteloos printen van voorlichtings- en promotiematerialen.

Michael Rutgers, directeur van het Longfonds: “We zijn blij met de belangeloze inzet van Xtandit in ons doel kinderen een schoner leerklimaat te bieden. Daarnaast was Xtandit in staat met ons mee te denken en onze kernwaarden ten opzichte van gezondheid en milieu ook door te voeren in onze printstrategie. Wij vinden het belangrijk om elke vermindering van fijnstof aan te grijpen en onze werknemers een gezonde veilige werkomgeving te bieden. Met de Xerox ColorQubes zijn we daartoe in staat.”

 

Meer informatie over de samenwerking tussen het Longfonds en Xtandit is te vinden op http://www.xtandit.nl/cases/longfonds/

 

Rate this post

Print Friendly