Vianen, 13 december 2013 – T-Systems en Microsoft gaan nauw samenwerken op het gebied van cloud computing. Hierdoor is T-Systems nu nog beter in staat om hybride cloud-diensten aan te bieden. De samenwerking is gericht op het ondersteunen van grote Europese opdrachtgevers. Zij hechten veel waarde aan een uitstekende bescherming van data, die via deze cloud-diensten wordt gegenereerd en opgeslagen.

Europese ondernemingen kunnen nu gebruikmaken van Microsoft’s cloud-producten vanuit de veilige datacenters van T-Systems in Duitsland. T-Systems biedt al cloud-diensten voor Europese MKB-bedrijven op basis van het Microsoft-platform.

Combinatie private en publieke cloud

Bij een hybride-aanpak worden private en publieke cloud-diensten met elkaar gecombineerd. Hierdoor kunnen bedrijven heel gemakkelijk gegevens verplaatsen van een publieke cloud-omgeving naar de veilige private cloud-omgeving van T-Systems en andersom. IT-afdelingen beslissen voortaan op ieder gewenst moment welke data zij willen overbrengen naar de private cloud. De datacenters van T-Systems in Duitsland vallen onder de zeer strenge Duitse wetgeving op het gebied van gegevensbescherming en compliancy. De combinatie van publieke en private cloud-diensten biedt bedrijven het voordeel dat ze hun IT kunnen inrichten met een ideale combinatie van flexibiliteit, veiligheid en beschikbaarheid.

“T-Systems zet met deze overeenkomst een belangrijke nieuwe stap in het aanbieden van veilige hybride cloud-diensten en partnering met industrieleiders”, zegt Jerry Boezel, managing director van T-Systems Nederland. “Nu kunnen wij onze organisaties van MKB tot grootzakelijke ondernemingen en instellingen geheel nieuwe opties bieden op het gebied van infrastructuur, collaboration en Big Data. Deze zijn gebaseerd op krachtige Microsoft-oplossingen met alle voordelen van het cloud-model en T-Systems’ uitgebreide ervaring in veilige cloud-diensten. Zo kunnen wij samen klanten van een geheel nieuwe generatie IT-diensten voorzien.”

Het Microsoft Cloud Platform biedt oplossingen voor zowel enterprise datacenters, service providers als Microsoft’s Windows Azure-platform. Het is gebaseerd op Windows Server 2012 R2 met Hyper-V, System Center 2012 R2 en Windows Azure.

 

Rate this post

Print Friendly