Amstelveen 25 oktober 2013 — HP kondigt upgrades, certificeringen en workflowoplossingen aan voor zijn grootformaat sign- en displayportfolio. Deze helpen printserviceproviders om hun bedrijf te laten groeien en nieuwe markten te verkennen.

Veel grootformaat printbedrijven hebben in de afgelopen jaren hun businessmodel getransformeerd door hun aanbod uit te breiden met nieuwe toepassingen die een hoge toegevoegde waarde bieden.. Die transformatie wordt aangedreven door technologische ontwikkelingen, die printserviceproviders helpen om verder te kijken dan signs en displays alleen en voor steeds meer verschillende toepassingen te produceren. Welke markten printserviceproviders ook bedienen, hun klanten eisen steeds vaker kwalitatief hoogwaardige resultaten met snellere doorlooptijden. Om succesvol te blijven, zien printserviceproviders zich genoodzaakt om de flexibiliteit en veelzijdigheid van digitaal printen te omarmen.

“Door de veranderende marktomgeving worden grootformaat printserviceproviders uitgedaagd om uit hun comfortzone van vertrouwde printtoepassingen te stappen in te spelen op de vraag van klanten”, zegt Xavier Garcia, vice president en general manager, Large-Format Sign and Display Division, HP. “HP introduceert op SGIA een brede reeks aan nieuwe oplossingen om zijn klanten te helpen voldoen aan productie-eisen. Tegelijkertijd stellen deze hen in staat om met vertrouwen markten met een hoge toegevoegde waarde te betreden, zoals retail, interieurdecoratie en voertuigreclame.”

Nieuwe vernisinkt voor HP Scitex Enhanced Color Pack

De HP FB225 Scitex vernisinkt is de nieuwste inkt die geïntroduceerd wordt voor het HP Scitex FB7500/7600 Enhanced Color Pack. Hiermee kunnen printserviceproviders kwalitatief hoogwaardige retail- en golfkartontoepassingen produceren die hen helpen om hun winst te verhogen.(1)

De nieuwe inkt stelt eigenaren van een HP Scitex FB7500/FB7600 Industrial Press in staat om spotvernis (spotlak) of volvlak vernis (volvlak lak) aan te brengen, tekst en afbeeldingen met reliëf te creëren en een breder kleurbereik te realiseren.(2) Een ander voordeel is dat de vernisinkt helpt om prints te beschermen tegen schuren, krassen en waterschade. Het feit dat de vernisinkt geïntegreerd is, levert dan weer kosten- en workflowvoordelen op.(3) Verwacht wordt dat de HP FB225 Scitex vernisinkt wereldwijd beschikbaar zal zijn vanaf 1 november.(4)

“De HP FB225 Scitex vernisinkt stelt ons in staat om onze klanten een unieke mogelijkheid te bieden, wat helpt om ons nog meer te onderscheiden van de concurrentie”, zegt Junior Allasia, head of digital printing, Ondalba Group. “Sinds we de vernisinkt toegevoegd hebben aan onze HP Scitex FB7600 midden augustus, heeft de hogere kwaliteit ons al geholpen om nieuwe klanten te winnen die voorheen opteerden voor offset. En we verwachten nog meer nieuwe opdrachten binnen te halen dankzij onze nieuwe inktmogelijkheden.”

Verbeteringen en certificeringen voor latextoepassingen met een hogere toegevoegde waarde

Om printserviceproviders te helpen marktaandeel te veroveren in de groeiende markt voor aangepaste wanddecoratie, biedt de HP WallArt oplossing nu een functie om projecten op doek (canvas) te creëren.(5) Deze gebruiksvriendelijke, cloudgebaseerde web service biedt afdrukklare bestanden en stapsgewijze installatie-instructies. Hiermee kunnen printserviceproviders hun eigen wanddecoratie ontwerpen of via de cloud samenwerken met klanten om aangepaste interieurdecoratietoepassingen te produceren. Denk hierbij aan gemonteerde canvasprints en wanddecoratie.

De 3M™ MCS™ Garantie, die in de grafische sector beschouwd wordt als de sterkste garantie voor geprinte graphics, is nu beschikbaar voor HP 881 latexinkten en de HP Latex 3000 printer bij gebruik in combinatie met goedgekeurde 3M folies.(6) Het nieuwe aanbod combineert de kwaliteit en de flexibiliteit van HP latexinkten met de 3M™ MCS™ Garantie tegen kleurvervaging, scheurvorming en loslaten. Dat helpt printserviceproviders nieuwe opdrachten binnen te halen door te kunnen voldoen aan de wensen van veeleisende voertuigreclameklanten zonder meerkosten voor speciale inkten.

HP introduceert ook twee nieuwe doeksubstraten: HP Premium Satin Canvas en HP Everyday Satin Canvas. Beide substraten produceren levendige kleuren, scherpe details en een breder kleurbereik. Beide doeksubstraten zijn ideaal voor interieurdecoratie- en kunsttoepassingen. Ze zijn gemakkelijk hanteerbaar, wat snelle afwerking na de productie mogelijk maakt. Voor retail signage en backlit displays produceert de nieuwe zware HP Backlit Polyester Film levendige kleuren en diepere zwarttinten met betere krasbestendigheid, evenals betere duurzaamheid dan vorige backlitoplossingen. Deze nieuwe aanwinsten op het gebied van media zijn ontworpen voor HP latexprinters en zijn nu wereldwijd beschikbaar via de HP licentiepartner Brand Management Group.

Nieuwe workflowoplossingen voor naadloze, end-to-end productie

De HP SmartStream Production Analyzer 2.0 voor HP Scitex Industrial Presses biedt verbeteringen op het gebied van het job dashboard en het job summary report, evenals de mogelijkheid om doelstellingen voor de productiviteit in te stellen. De dashboard interface is gedetailleerder, zodat gebruikers notities kunnen opslaan die productiemanagers compleet inzicht bieden in de productie van een job. De job report summary groepeert alle gerelateerde projecten, zodat deze samen gevisualiseerd kunnen worden en geëxporteerd kunnen worden naar MIS-software (Management Information System) voor verdere analyse.

De HP Scitex Caldera GrandRIP+ Software oplossing, die compatibel is met HP latex- en HP Scitex printers en persen, bevat nu EasyMedia Module, Caldera’s geïntegreerde ICC profile building engine (International Color Consortium) op basis van X-Rite i1Prism V2 technologie. Caldera EasyMEDIA stelt gebruikers in staat om ICC-profielen te maken, wat zorgt voor een meer gestroomlijnde workflow en een betere kleurconsistentie, job na job.

(1) Het gebruik van de HP FB225 Scitex vernisinkt in combinatie met de HP Scitex FB7600 Industrial Press vereist de aanschaf van het HP Scitex FB7x00 Enhanced Color Pack. Het gebruik in combinatie met de HP Scitex FB7500 Industrial Press vereist ook de aanschaf van de HP Scitex FB7500 Industrial Press Upgrade Kit. De vernis wordt toegevoegd aan de zes proceskleuren, wat zorgt voor een hogere beeldkwaliteit bij een hoge doorvoersnelheid. De HP FB225 Scitex vernisinkt is ontworpen voor gebruik in combinatie met de Caldera RIP 9.1 en nieuwere versies. Het gebruik van het HP Scitex FB7x00 Enhanced Color Pack kan in sommige printmodi zorgen voor een afwijking van maximaal 10% ten opzichte van eerder gepubliceerde doorvoersnelheden.

(2) Het glanzende oppervlakuitzicht met de HP FB225 Scitex vernisinkt vergroot het kleurbereik met 18,6%. Resultaten op basis van interne HP test, april 2013.

(3) Gedroogde HP FB225 Scitex vernisinkt kan de print en het substraat beschermen tegen krassen, schaven of schuren en biedt ook een zekere mate van waterbestendigheid.

(4) De datum van beschikbaarheid kan verschillen per regio en land en is onder voorbehoud van wijzigingen.

(5) Vereist een HP WallArt account, internetaansluiting en verbonden apparaat dat geschikt is voor internet. Licentie voor gratis proefversie van één jaar. U kunt op elk gewenst moment annuleren. Na de gratis proefversie kan een volledige HP WallArt licentie aangeschaft worden. Raadpleeg voor meer informatie www.hp.com/go/wallart

(6) 3M heeft eisen toegevoegd voor het toekennen van een Certificate of 3M™ MCS™ Warranty aan geprinte graphics. Deze nieuwe eisen omvat het voltooien van eLearning-modules en een bezoek ter plaatse. Graphicsproducenten die gebruikmaken van HP 881 latexinkten (deze zijn een 3M Matched Component Product) en in aanmerking komen om de 3M™ MCS™ Garantie aan te bieden (MCS staat voor Matched Component System, een systeem voor volledige onderlinge compatibiliteit van producten), kunnen zich registreren op www.3Mgraphics.com/warrantyregistration om hun gepersonaliseerde Certificate of 3M™ MCS™ Warranty aan te vragen. Na de goedkeuring zullen zij het MCS logo mogen gebruiken om hun diensten aan te prijzen bij merkeigenaren.

(7) De HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter is de eerste grootformaat printer op de markt met multi-rolinvoer en webconnectiviteit, in vergelijking met de Canon iPF8300S, Canon iPF6300S, Epson Stylus Pro 7890 en Epson Stylus Pro 9890. Vergelijking op basis van de materialen die gepubliceerd zijn door de fabrikanten.

 

 

Rate this post

Print Friendly