Hoofddorp, 17 oktober 2013 – OpenText, een wereldwijde marktleider op het gebied van Enterprise Information Management (EIM), wordt genoemd als leider in Gartner’s 2013 Magic Quadrant voor Enterprise Content management. In navolging van andere recent verschenen rapporten van Radicati en Forrester Research, ziet OpenText dit als een bevestiging van zijn continue invloed en inzet voor de markt als een van de meest innovatieve aanbieders van ECM-oplossingen.

Gartner’s Magic Quadrant voor ECM beoordeelt leveranciers aan de hand van een aantal sterktes en zwakte op visie en uitvoerend vermogen en plaatst ze vervolgens in een van de vier kwadranten: challengers, leaders, niche-players en visionairs. Volgens Gartner hebben leiders de hoogste gecombineerde scores voor ‘ability to execute’ en ‘completeness of vision’. Ze presteren goed en zijn voorbereid op de toekomst met een duidelijke visie. In de context van ECM hebben zij sterke channel partners, marktpenetratie in meerdere regio’s, consistente financiële prestaties, een brede platformondersteuning en goede klantenservice. Ze zijn zeer sterk in een of meer technologieën of verticale markten. Ze leveren een suite die voldoet aan de marktvraag voor directe beschikbaarheid van de meeste kerncomponenten. Deze hoeven niet noodzakelijkerwijs hun eigendom te zijn, maar integreren naadloos en zijn uniek of best-of-breed in elk gebied.

Volgens het Gartner-rapport kent een ECM-suite vele kerncomponenten, maar wordt de sociale content beschreven als “de snelst groeiende categorie van nieuwe content in organisaties”. OpenText Tempo Social en Cloud toepassingen verbeteren de mogelijkheden voor social collaboration en zorgen voor een veilige omgeving voor het synchroniseren en delen van bestanden

“Met de focus van de huidige markt op business- en transactionele contenttechnologieën, eisen strategische CIO’s flexibele enterprise information management oplossingen die zorgen voor hogere productiviteit en flexibiliteit van werknemers op de werkvloer, met een meetbare ROI”, aldus Kevin Cochrane, OpenText Chief Marketing Officer. “OpenText ECM-software verenigt capture, document management, records management, workflow, archivering, zoekmogelijkheden en eDiscovery om aan deze eisen te voldoen, met maximaal zakelijke inzicht en efficiency. Terwijl de ECM-markt zich blijft ontwikkelen en uitbreiden, zijn we verheugd om te zien dat zowel Gartner als andere toonaangevende analisten onze sterke punten op dit gebied blijven waarderen. ”

Het Gartner Magic Quadrant for ECM rapport is te downloaden via: www.opentext.com/gartner-ecm

 

Rate this post

Print Friendly