Den Bosch, 9 oktober 2013 – Canon Europe – internationaal marktleider in imaging solutions – introduceert de Océ VarioStream® 7170 op tonerbasis: een simplex, zwart-wit instapmodel met continuous feed dat zeer geschikt is voor zakelijke omgevingen met kleine tot middelgrote volumes van transacties, direct mail, productspecificaties en speciale media. Met de Océ VarioStream 7170 versterkt Canon haar leiderschap op het gebied van digitaal printen met continuous feed en biedt zij meer productiemogelijkheden en een grotere veelzijdigheid van substraten.

Hoge betrouwbaarheid en kwaliteit

“Met een snelheid van 172-ppm A4 2-up simplex of 182-ppm letterformaat 2-up simplex en een printerresolutie van maximaal 600 dpi biedt dit model een zeer hoge productiviteit en uitstekende prestaties voor simplex printen in zwart-wit. De uiterst hoge betrouwbaarheid en kwaliteit van het Océ-assortiment waarborgen dat de Océ VarioStream 7170 eenvoudig te bedienen en onderhouden is en dat het een productieprinter is die klaar is voor de toekomst”, zegt Christian Unterberger, EVP Commercial Printing van Océ.

“Canon is ruim tien jaar marktleider in Dry Toner Continuous Feed. We zijn dan ook erg trots op de lancering van deze nieuwe geavanceerde printer waarmee we inspelen op de behoefte aan gebruiksvriendelijke productieprinters met kleine en middelgrote volumes, die de workflow efficiënte laten verlopen. Intelligente en tijdbesparende functionaliteiten – zoals het automatisch bijvullen van papier en de automatische resolutiedetectie en omschakeling – maken het gebruik gemakkelijker en sneller en resulteren in een hogere productiviteit. Hierdoor is de Océ VarioStream 7170 uiterst geschikt voor korte productieruns en het snel uitvoeren van opdrachten”, aldus Peter Wolff, hoofd van de Commercial Printing Group van Canon EMEA.

De VarioStream 7170 print niet alleen op standaard papier, maar print door de contactloze flash-fixeertechniek ook op allerlei andere materialen, zoals etiketten, dunne plastic kaarten, folie en lichtgewicht formulieren. De flash-fixeertechniek bindt de toner zonder warmteoverdracht of druk, wat het papier minder belast en in uitstekende staat houdt voor een probleemloze afwerking. Door het gehele apparaat blijft het substraat vlak, zodat gebruikers speciale printmaterialen kunnen gebruiken die niet bestand zijn tegen vervormingen van de papierbaan of de warmte en druk van normale fixeertechniek. De LED-beeldgenerator produceert een hoogwaardige printkwaliteit op maximaal 600 dpi voor professionele tekst, afbeeldingen en barcodes en voldoet aan strikte veiligheidseisen. Hiermee beschikken gebruikers over de flexibiliteit voor het uitvoeren van uiteenlopende printopdrachten.

Gebaseerd op het concept van de Océ VarioStream-productenreeks is de Océ VarioStream 7170 uitgerust met de nieuwste krachtige SRA-controllertechnologie. Klanten kunnen het printsysteem moeiteloos gebruiken naast andere Océ-printers met continuous feed. Het is geschikt voor proefdrukken en als back-up voor andere Océ VarioStream-systemen. De gebruikersinterface is eenvoudig en intuïtief in het gebruik met minimale insteltijden en een zeer hoge efficiency en productiviteit. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de online helpfunctie zijn gebruikers snel vertrouwd met het systeem. Naast de Océ VarioStream 7170 lanceert Canon in 2014 een variant in een langzamere uitvoering. Met een snelheid van 108 A4 ppm (115 letter ppm) 2-up biedt Canon een grotere keuze tussen verschillende snelheden in het Océ VarioStream-assortiment. Met deze zwart-wit printer profiteren klanten die kleinere volumes printen van de flexibiliteit van het 7170-model.

 

Rate this post

Print Friendly