Den Bosch, 10 oktober 2013 – Canon Europe – internationaal marktleider in digital imaging – heeft haar assortiment professionele printproducten vernieuwd. Hiermee toont Canon opnieuw aan dat zij voortdurend investeert in de ontwikkeling van geavanceerde technologie die volledig aansluit op behoeften van klanten. Voor omgevingen waarin met kleur wordt gewerkt, bieden de imagePRESS C7011VP en C7011VPS – het nieuwe vlaggenschip van Canon’s kleurenproductiepersen – drukkers en in-house printafdelingen de allerlaatste innovaties in digitale printtechnologie. De persen zijn uitgerust met de nieuwste RIP-technologie op basis van de imagePRESS Server A7300 (powered by CREO), imagePRESS Server A3300, A2300 en A1300 (powered by EFI) en de imagePRESS PRISMAsync Server. Hiermee hebben klanten een ruime keuze uit hoogwaardige en efficiënte oplossingen voor workflows. In combinatie met verbeteringen aan de imagePRESS-controller waarborgen de RIP’s een zeer hoge snelheid en printkwaliteit voor een hogere productiviteit.

Uitbreiding afwerkingsmogelijkheden

De nieuwe workflow-oplossingen van Canon voorzien in een uitbreiding van afwerkingsmogelijkheden van de imagePRESS C7011VP en C7011VPS door deze compatibel te maken met nog meer afwerkingsapparatuur. Hierdoor kunnen klanten een groter aantal toepassingen benutten en hun dienstverlening uitbreiden. De modellen beschikken over een vernieuwde versie van innovatieve software voor kleurmanagement: i1 Process Control. Deze software helpt bij het realiseren van een consistent en gecontroleerd printproces, wat resulteert in een uitstekende printkwaliteit. De vernieuwde firmware voor de engine in deze versie van de imagePRESS-reeks en een verbeterde mediacatalogus – die onder andere nieuwe verpakkings- en synthetische materialen bevat – stelt klanten in staat om nieuwe toepassingen te benutten voor het realiseren van winstgevende groei.

In West-Europa bedroeg het volume aan digitale zwart-wit productie in 2013 ongeveer 220 miljard A4-pagina’s (op een totaal van ongeveer 280 miljard digitaal geproduceerde A4-pagina’s)¹. Met drie series zwart-wit productieprinters anticipeert Canon op de marktbehoefte: Canon varioPRINT 135, Canon imagePRESS 1135+ en de Océ VarioPrint 6000+ Line (bestaande uit Océ VarioPrint 6000 Ultra+, Océ VarioPrint 6000 TP+ en Océ VarioPrint 6000 MICR+).

Canon varioPRINT 135

De Canon varioPRINT 135-serie – Canon varioPRINT 110, varioPRINT 120 en varioPRINT 135 – voorheen bekend als de Océ VarioPrint DP Line, biedt de middelgrote zwart-wit productiemarkt met de DirectPress, HeatXchange- en EnergyLogic-technologieën² een consistente kwaliteit en milieuvriendelijke functionaliteiten. Bovendien kunnen klanten hun flexibiliteit en productiviteit vergroten door nieuwe afwerkingsmogelijkheden en een nieuwe PRISMAsync-controller. In-line stapelen en nieten wordt uitgevoerd door de Finisher-AK1, terwijl de Saddle Finisher-AK2 zeer geschikt is voor bedrijven die behoefte hebben aan short-runs van boekjes met rugnietjes van maximaal 100 pagina’s (25 vellen). Door een ingebouwde perforatie-eenheid kunnen gebruikers documenten naar voorkeur perforeren. Een ‘printer only’-versie Canon varioPRINT 135 is beschikbaar voor bedrijven die vanwege de kosten, veiligheid of auteursrechten geen gebruik willen maken van de scanmogelijkheden van de nieuwe apparatuur.

Canon imagePRESS 1135+

De Canon imagePRESS 1135+ serie – Canon imagePRESS 1110+, imagePRESS 1125+ en imagePRESS 1135+ – is gebouwd op hetzelfde technologieplatform als de Canon imagePRESS C7011V- en C7011VPS. Deze nieuwe reeks biedt dezelfde mate van betrouwbaarheid en stabiliteit en staat voor de nieuwste generatie van Canon’s mid-volume productiepersen. Met een keuze uit twee krachtige Fiery-controllers – de imagePRESS Server K100 en K200 – en uitgebreide afwerkingsmogelijkheden – de Finisher-AK1 en Saddle Finisher-AK2 – biedt de Canon imagePRESS 1135+ serie een constante beeldkwaliteit, een hogere productie en uiterst grote betrouwbaarheid.

Océ VarioPrint 6000+

De Océ VarioPrint 6000 Ultra Line heeft in de zwart-wit printmarkt voor grote volumes een zeer goede reputatie. De Océ VarioPrint 6000+ maakt een nog grotere flexibiliteit en betere verwerking van printmaterialen mogelijk, dankzij een nieuwe papierinvoermodule (PIM-A1). De module is geschikt voor vellen tot een formaat van 350 mm x 500 mm en voor drukkers van boeken die van offset op digitaal willen omschakelen. Met de optionele dubbele papierlade kan het aantal A4-vellen worden uitgebreid van 4.600 naar 8.000, zodat klanten langer kunnen printen en over meer toepassingen beschikken. De VarioPrint 6000+ ondersteunt drie papierinvoermodules met maximaal 24.000 velcapaciteit. De allernieuwste PRISMAsync-controller waarborgt kortere doorlooptijden.

Océ PRISMAprepare 6.1

Canon introduceert ook versie 6.1 van de Océ PRISMAprepare all-in-one documentsoftware om klanten nog meer functionaliteit en een optimale gebruikerservaring te bieden. Océ PRISMAprepare 6.1 biedt een VDP-functie (Variabele Data Printing). Hiermee kunnen gebruikers variabele gegevens aan PDF-bestanden toevoegen, zoals tekst en afbeeldingen. Dit is een uitkomst bij toepassingen als visitekaartjes, direct mail of gepersonaliseerde trainingshandleidingen. Door variabele gegevens in de make-ready workflow te combineren, stijgt de productiviteit en hebben gebruikers de mogelijkheid de waarde van printtoepassingen te verhogen. Ook de ‘hot folder’-functie is nieuw. Hiermee kunnen gebruikers meerdere mappen tegelijk beheren en koppelen aan vooraf ontworpen workflow-templates om doorlooptijden te verkorten en de kans op fouten te verminderen. Océ PRISMAprepare 6.1 maakt het verder mogelijk de status van het apparaat real-time te controleren. Doordat de software is gebaseerd op een Adobe PDF-bibliotheek bestaat de mogelijkheid tussen meerdere PRISMAprepare-vensters te knippen en te plakken.

“Het is onze missie onze zakelijke klanten in een uiterst dynamische markt zo goed mogelijk te ondersteunen met hoogwaardige oplossingen. De uitbreiding van ons assortiment brengt een gestroomlijnde productie, een grotere betrouwbaarheid en een uitbreiding van afwerkingsmogelijkheden binnen handbereik. Zo ondersteunt Canon klanten bij het versterken van hun marktpositie en het benutten van nieuwe kansen”, zegt Mark Lawn, Marketing Director Professional Print Verenigd Koninkrijk en Europa van Canon Europe.

 

Rate this post

Print Friendly