BCT, leverancier op het gebied van Enterprise Information Management, heeft onlangs de certificering behaald voor het AFAS Partner Netwerk. Dit betekent dat de integratie van document management systeem Corsa met de software van AFAS aan de strenge kwaliteitseisen van AFAS voldoet. “Voor ons is het belangrijk om te laten zien dat we nauw samenwerken met andere softwareleveranciers, zoals AFAS Software. Door deze certificering kunnen we onze dienstverlening nog verder optimaliseren”, aldus Jerry Lenaerts, manager knowledge domain finance & compliance bij BCT.

Met de koppeling tussen Corsa en de software van AFAS is het mogelijk om vanuit Corsa Invoice facturen rechtstreeks in het financiële systeem te boeken. Facturen worden op basis van dataherkenning automatisch aan de juiste crediteur gekoppeld. Vervolgens start er in Corsa een workflow, zodat de juiste behandelaars de factuur kunnen accorderen. Nadat een factuur in Corsa Invoice is gecodeerd en geaccordeerd, belanden de factuurkop en de boekingsregels automatisch in de software van AFAS. Vanuit AFAS is het daarnaast mogelijk om de factuurimage op te vragen. Ook kan men vanuit AFAS het overzicht van de goedkeuringsprocedure opvragen.

Naast het boeken van facturen biedt de integratie ook een oplossing voor verplichtingen. Het is mogelijk om vanuit Corsa orderverplichtingen na een goedkeuringsproces te registreren in AFAS. Ook is het mogelijk om verplichtingen die reeds in AFAS staan over te zetten naar Corsa. Hierdoor kan men een match maken tussen de factuur en één of meerdere verplichtingen. Bij het boeken van een gematchte factuur wordt de verplichting in AFAS bijgewerkt zodat de verplichtingenadministratie altijd up-to-date is.

“Steeds meer organisaties zien de voordelen van een document management systeem naast hun financiële systeem”, zegt Lenaerts. “Door het digitaliseren van het factuurverwerkingsproces is er veel minder kans op fouten of vertraging van betalingen doordat facturen te lang op een bureau blijven liggen. De koppeling met het boekhoudsysteem zorgt er ook voor dat behandelaars voor alle administratieve processen in één werkvoorraad terecht kunnen. Het voordeel van Corsa is dat het als open source-oplossing naadloos geïntegreerd kan worden met alle veelgebruikte boekhoudsystemen.”

 

Rate this post

Print Friendly