Sharp heeft vandaag een nieuwe range multifunctionele printers (MFP’s) geïntroduceerd. De nieuwe printers combineren het kenmerkende, compacte design van desktop printers voor privégebruik met features en functionaliteit, die prima aansluiten bij de behoefte van het midden- en kleinbedrijf, ZZP-ers en kleine teams. De MX-C300W en MX-C250F zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven of afdelingen, die op zoek zijn naar een compacte, efficiënte, maar ook betaalbare multifunctionele printer, die prima kwaliteit levert.

“We hebben geconstateerd, dat er een toenemende behoefte is aan compactere printers, zowel bij kleine bedrijven als voor kleinere afdelingen en teams in grote ondernemingen. We hebben onze productlijn van A3- en A4-printers uitgebreid om aan die wens tegemoet te komen”, zegt Marco van Vliet – Product Marketing Manager van Sharp Electronics Benelux bv. “Voorheen hadden we wel enkele compacte en goedkope MFP’s, die op een netwerk aangesloten konden worden, maar die waren eigenlijk alleen geschikt voor privégebruik. De MX-C300W en de MX-C250F bieden een compleet pakket features voor de kantooromgeving. Daarnaast zijn ze degelijk, bieden ze prima prestaties en een compact en ruimtebesparend ontwerp.”

De MX-C300W en MX-C250F zijn 4-in-1 printers, die mogelijkheden bieden voor printen, kopiëren, scannen en G3 faxen. Het gebruiksvriendelijke vijfregelige LCD-panel met programmeerbare functieknoppen en een USB-poort aan de voorkant maken het scannen naar een USB-geheugen en het direct printen vanaf een USB-medium heel gemakkelijk.

Ondanks het compacte design kan de standaard papierinvoer gemakkelijk uitgebreid worden tot 800 vellen, zonder dat er extra bureauruimte in beslag genomen wordt. De beveiliging – essentieel voor MFP’s die onderdeel zijn van gedeelde netwerkomgevingen – is geregeld door middel van een persoonlijke toegangscode bestaande uit vijf karakters en met behulp van IPsec-technologie, die data versleutelt en voorkomt dat de printer data uitwisselt met gebruikers, die zich niet geïdentificeerd hebben.

De MX-C300W beschikt bovendien over functionaliteit voor een wireless LAN, zodat de printer met een draadloos netwerk verbonden kan worden. Het apparaat heeft bovendien een draadloos access point, zodat de printer gebruikt kan worden voor het ad-hoc printen of scannen vanaf mobiele apparatuur, die niet op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten.

De beide printers voldoen aan de strenge Energy Star certificering en hebben ook andere ‘groene’ eigenschappen zoals korte opwarmtijden, een laag energieverbruik, een speciale modus voor zuinig gebruik van toner en automatische uitschakeling. Deze printers zijn per direct leverbaar in de Benelux.

Rate this post

Print Friendly