Met grote trots kondigt het Nederlandse bedrijf 4CLOUD® de laatste innovatie innovatie aan op het gebied van PDF document controle. Het betreft de nieuwe cloud-gebaseerde preflight oplossing genaamd 4FLIGHT™. Hiermee heeft 4CLOUD® een primeur en biedt het als het eerste bedrijf ter wereld PDF preflighting in-the-cloud aan volgens het pay-per-use betaalmodel. De nieuwe dienst is eenvoudig te implementeren in bestaande webshops en workflows dankzij een zeer krachtige API, maar is ook los te gebruiken.

Omdat het een cloud-gebaseerde oplossing betreft, betaalt de gebruiker geen hoge aanschafkosten voor hard- en software, of peperdure onderhoudscontracten en/of upgradekosten, maar slechts per te controleren PDF document. Het grote voordeel van preflighten van PDF bestanden behoeft eigenlijk geen verdere uitleg, het verlaagt de faalkosten tot wel 80%. Het probleem – tot nu toe – was echter dat dergelijke software voor veel bedrijven onbereikbaar was door de relatief hoge aanschafkosten. Het pay-per-use betaalmodel biedt verschillende staffels en er kan al gebruik gemaakt worden van 4FLIGHT™ vanaf € 0,10 cent per PDF bestand, wat een ongekend laag en te overzien bedrag is. Voor de zogenaamde heavy-users zijn er ook fixed-fee contracten mogelijk.

“Zoals onze Web-2-Print software tot stand is gekomen, is ook het idee achter 4FLIGHT™ ontstaan. De gevestigde partijen in de markt bieden technisch zeer software, maar deze is voor de meeste kleine bedrijven praktisch onbetaalbaar. Dit staat innovatie in de sector flink in de weg en daar willen wij met onze oplossingen iets aan doen” verklaart Léon van Schie, algemeen directeur van 4CLOUD™. “Het maken van één enkel printje waarin mogelijke fouten naar voren komen, kost gemiddeld genomen aan arbeidsloon en materiaal zo’n 10 tot 25 euro. Bovendien is deze methode erg fout gevoelig. Ook het visueel analyseren van PDF documenten levert nooit 100% garantie dat het bestand ook daadwerkelijk goed is. De kosten die bespaard kunnen worden door het document eerst door 4FLIGHT™ heen te halen, kunnen fors oplopen. Bovendien is de tijdsbesparing gigantisch, zodat er meer tijd overblijft voor de belangrijkere zaken.”

In het dashboard van 4FLIGHT™ wordt alles netjes bijgehouden. Ondermeer welke PDF bestanden wanneer gecontroleerd zijn, de uitgebreide rapportages en een kostenoverzicht. Binnen het dashboard kan gekozen worden om de rapportages in PDF, XML, JDF of real-time JSON formaat aan te leveren. De dienst kan ook eenvoudig (tijdelijk) automatisch of handmatig uitgeschakeld worden wanneer er een bepaald bedrag of hoeveelheid PDF bestanden overschreden wordt, zodat de gebruiker te allen tijde zelf de controle houdt over de kosten.

4FLIGHT™ controleert PDF bestanden op de volgende elementen:

– dimensies PDF (correspondeert dit met opgegeven materiaal afmetingen)

– is de PDF beschermd tegen printen (automatisch ontsleutelen, indien mogelijk)

– is de PDF corrupt (automatisch herstel, indien mogelijk)

– controle op afloop (cropbox, mediabox, bleedbox, trimbox, artbox) – indien fout, welke pagina

– font controle (zijn deze ingesloten en welke fonts en font typen zitten er in het document)

– beeldcontrole (resolutie, gebruikte kleurruimte) – indien fout, welk beeld op welke pagina

– gebruikte spotkleuren (met CMYK equivalenten)

– gebruikte process kleuren

– totale inktbezetting

– aantal pagina’s in document

– aantal beelden in document

– aantal fonts in document

– gebruik transparanties

– gebruik overdruk

4FLIGHT™ is vanaf maandag 7 oktober a.s. beschikbaar en kan kosteloos uitgeprobeerd via de volgende URL: http://web-2-print.nu/4flight/preflight.php

 

Rate this post

Print Friendly