‘s-Hertogenbosch, 23 september 2013, Ricoh is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) en is daarbij als beste uit de branche geëindigd in drie categorieën: ‘Innovation Management’, ‘Product Stewardship’ en ‘Digital Inclusion’.

DJSI, de door Dow Jones en RobecoSAM Group opgestelde duurzaamheidsindex, beoordeelt als eerste wereldwijde index in zijn soort de duurzaamheid van bedrijven vanuit economisch, milieu- en maatschappelijk oogpunt.

Het beoordelingsproces wordt beschouwd als een van de meest kritische ter wereld voor wat betreft het aantal vragen en de zeer specifieke informatie die daarbij wordt gevraagd.*

Dit jaar zijn voor de DJSI wereldwijd 2.500 bedrijven beoordeeld, waarvan er 333 zijn geselecteerd voor de DJSI-wereldindex. Ricoh wordt niet alleen erkend als een brancheleider op het gebied van computers & randapparatuur en kantoorelektronica, het bedrijf is in 2013 ook opgenomen in de DJSI-wereldindex en de DJSI-index voor Azië/Pacific.

Door globalisering worden de problemen waar de maatschappij mee te maken krijgt, steeds complexer en meer divers. Deze maatschappelijke veranderingen gaan hand in hand met soortgelijke veranderingen voor bedrijven. Ondernemingen worden geacht betekenisvolle bijdragen te leveren aan de maatschappij en tevens economische waarde te creëren. Ricoh gelooft dat deze bedrijfsinspanningen leiden tot innovatie en extra waarde. Met verschillende initiatieven op het gebied van producten en diensten bij klanten als ook in de eigen organisatie, richt Ricoh zich op een duurzamere maatschappij.

Het nieuws volgt op Ricoh’s vermelding in het Carbon Disclosure Project, de Oekom Corporate Ratings en voor het tiende achtereenvolgende jaar in de FTSE4Good Index Series. Hiermee is het bedrijf geplaatst in de vier meest betrouwbare ratings op het gebied van duurzaamheid ter wereld**. Daarnaast is Ricoh voor het vijfde achtereenvolgende jaar door het Ethisphere Institute erkend als een van ’s werelds meest ethische bedrijven van 2013 en is voor het negende achtereenvolgende jaar door Corporate Knights uitgeroepen tot een van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld.

Rate this post

Print Friendly