De in documentoplossingen gespecialiseerde system integrator Datascan heeft een eigen infrastructuur opgezet om de printmanagement- , mobile print- en scanoplossingen voor bedrijven te hosten in een hoogwaardig en beveiligd datacenter.

Eigen Virtuele Private Server

“Wij creëren en beheren een Virtuele Private Server waarop de betreffende Imaging en Printing applicaties geïnstalleerd zijn. De bandbreedte, snelheid, CPU en diskruimte kunnen wij direct aan de omstandigheden aanpassen,” aldus Peter van der Vecht, directeur van Datascan. Deze ‘Virtuele Private Server’ wordt door middel van beveiligde verbindingen gekoppeld aan de bestaande ICT-omgeving. “Voor applicaties zoals SafeCom, Equitrac, Mobile Print, eCopy ShareScan en NSi AutoStore kunnen wij de hosting zelfs uitbreiden met het functioneel beheer van deze applicaties.”

IJzersterke combinatie

Lage investeringskosten per maand, plaats- en tijdonafhankelijk werken en altijd de nieuwste technologie onder handbereik. De mogelijkheden van de cloud zijn beschikbaar voor klanten en partners van Datascan, maar ook voor bedrijven die hun eigen print-, mobile print- en scanplatform in de cloud willen. Datascan is in Nederland dé distributeur en system integrator van de belangrijkste printmanagent- en scanoplossingen, zoals SafeCom, Equitrac, Mobile Print, eCopy ShareScan en NSi AutoStore. Klanten worden geadviseerd en begeleid bij de implementatie en ingebruikname van de genoemde applicaties. “Wij merken binnen Datascan dat bedrijven optimaal de vruchten plukken van onze ijzersterke combinatie: ontzorging van applicatiebeheer en infrastructuurmanagement enerzijds en onze jarenlange en ruime ervaring in print- en scanoplossingen en functioneel beheer anderzijds. Dit functioneel beheer kan plaatsvinden binnen de organisatie of in ons datacenter,” gaat Van der Vecht verder.

De vraag naar virtualisatie en cloud computing groeit exponentieel en biedt Datascan de mogelijkheid sterk geïntegreerde applicaties te leveren, waardoor klanten kunnen profiteren van schaalbare en flexibele datacenteroplossingen.

Schaalbaar

De beschikbare services zijn volledig schaalbaar en kunnen variëren van ‘self-managed’, waarbij alleen de server met besturingssysteem wordt beheerd, tot en met ‘fully-managed’, waarbij alle beheertaken door Datascan worden uitgevoerd. Omdat Datascan weet dat ieder bedrijf anders is, kunnen de services op maat worden samengesteld zodat ze volledig voldoen aan de wensen van de klant.

Printeronafhankelijkheid waarborgt investering

Het Datascan hosting-concept is de ideale omgeving voor het creëren van een printeronafhankelijk print-, mobile print- en scanplatform. Hierdoor worden investeringen voor lange tijd gewaarborgd, terwijl tegelijkertijd op nieuwe (technische) ontwikkelingen ingespeeld kan worden.

 

Rate this post

Print Friendly