Henry Holland, één van ’s werelds meest toonaangevende ontwerpers, heeft voor zijn catwalk show tijdens de London Fashion week grafische beelden geprint met behulp van een Océ Arizona UV flatbed-printer in combinatie met een grote haakse spiegel. Door deze baanbrekende technologie – die voor het eerst in de modewereld is toegepast – leek het of de modellen op wolken liepen.

De catwalk – opgesteld in een parkeergarage aan Brewer Street in Londen – was gelegen in een stedelijke, ruimtelijke omgeving van beton waar het publiek in vervoering werd gebracht door de stijlvolle kleding van Henry Holland. Aan de wereldberoemde modeontwerper viel de internationale primeur ten deel om dit innovatieve project met grootformaat prints en spiegels toe te passen. “Dit project heeft de deur geopend voor het benutten van de geweldige mogelijkheden die grootformaat prints te bieden hebben. Het is zeer opwindend een indrukwekkende omgeving te creëren met behulp van een geavanceerde printer als de Océ Arizona”, aldus Henry Holland. “Ontwerpers besteden veel tijd en geld aan hun kledinglijn, maar het zijn de beelden op de catwalk die het publiek en de modewereld bijblijven en keer op keer worden getoond.”

Holland heeft het vernieuwende concept in nauwe samenwerking met Canon en het in Londen gevestigde GFP-bedrijf Displayways tijdens de catwalk show tot leven gebracht. Displayways produceert grootformaat prints voor tal van bekende beurzen en shows, zoals de Barbican’s Dalston House-beurs in Hackney.

Baanbrekend project

De Océ Arizona XT-printer van Canon is uitermate geschikt voor baanbrekende projecten, vergelijkbaar met dit innovatieve concept van Henry Holland. Voor het printen van de catwalk werd 180 m² vinyl gebruikt.

“Dat een toonaangevende modeontwerper als Henry Holland een catwalk gebruikt die geprint is op een Océ Arizona UV flatbed-printer toont aan dat de mogelijkheden voor ontwerpers en creatieve professionals bijna onbeperkt zijn bij het produceren van grootformaat beelden op een printer uit de Océ Arizona-serie”, zegt Duncan Smith, Wide Format Group Director van Canon in het Verenigd Koninkrijk.

Canon’s Océ Arizona XT-printers kunnen printen op plaatmaterialen tot een breedte van 2.500 mm. (98”), een lengte van 3.050 mm. (120″) en een dikte van maximaal 48 mm. (1.9”). Deze printers bieden talrijke mogelijkheden voor professionals die werkzaam zijn voor beurzen of in de creatieve branche. De grootformaat flatbed-printers zijn uitgerust met Océ VariaDot® imaging-technologie. Deze bieden een fotografische beeldkwaliteit, zelfs bij zeer hoge printsnelheden. Bovendien kunnen alle modellen met witte inkt printen. Henry Holland: “Het is de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat ik met een geprinte catwalk heb gewerkt. De kwaliteit van de prints is voortreffelijk, de kleuren prachtig en de met de Océ Arizona geproduceerde beelden speelden een belangrijke rol bij het creëren van de impact die ik met deze show wilde bereiken.”

Canon Europe produceerde drie video’s over hun rol tijdens London Fashion Week. De eerste is de ‘Making of the Henry Holland Catwalk’, de tweede gaat over ‘The importance of Print’ en de laatste over ‘The importance of Canon in Fashion’.

 

Rate this post

Print Friendly