AMSTELVEEN, 11 september 2013 – Canon Europe – internationaal marktleider in imaging solutions – lanceert twee nieuwe modellen binnen haar 8-kleuren imagePROGRAF-assortiment. Met deze introductie maakt zij haar grootformaatassortiment voor de grafische markt compleet. De imagePROGRAF iPF6400S en iPF8400S – die de iPF6300S en iPF8300S vervangen – zijn speciaal ontwikkeld voor hoogvolume productie en bieden dezelfde ‘hot swap’-inkttanks en nieuwe kleurdichtheidssensor van de iPF9400S, die in september 2012 is geïntroduceerd. Samen zorgen deze kenmerken ervoor dat klanten in productie, proofing, fotografie en design over een superieure beeldkwaliteit beschikken en binnen het volledige assortiment 24-60” 8-kleuren-modellen langdurig zonder onderbreking kunnen printen.

De imagePROGRAF iPF6400S heeft een optische spectrofotometer die het zeer nauwkeurige kleurmanagement ondersteunt en beschikt over Colour Calibration Management Console-software, die nu op alle modellen in het assortiment wordt ondersteund. In combinatie met ‘Calibration Link’-technologie kunnen gebruikers de kleurconsistentie van meerdere 8-kleurenprinters regelen, wat het beheren sterk vergemakkelijkt. Met een RIP-systeem van een belangrijke derde leverancier kunnen gebruikers kleuren verifiëren en automatisch kleurprofielen maken door gebruik te maken van deze optionele spectrofotometer.

Zeer geschikt voor productieomgevingen

De iPF6400S heeft bovendien een grotere optionele 300ml inkttank (naast de standaard 130ml inkttank) en is het laatste model in het 8-kleuren assortiment dat beschikt over een sub-inkttank voor non-stop printen – of ‘hot swap’ – tijdens het vervangen van een inkttank. Andere eigenschappen – zoals automatische printkopreiniging, foutrapporten via e-mail en meldingen wanneer verbruiksmaterialen moeten worden vervangen – maken deze printer uiterst geschikt voor productieomgevingen. Door een grotere harde schijf van 250GB (160GB in voorgaande modellen) in zowel de iPF6400S als iPF8400S kunnen gebruikers meer bestanden opslaan en deze printen zonder ze opnieuw vanaf een pc te hoeven verzenden.

Naast belangrijke software, zoals een Photoshop plug-in (professionele software voor het printen van foto’s) en PosterArtist Lite (software om gemakkelijk posters te maken) – die standaard worden meegeleverd – worden alle 8-kleuren imagePROGRAF-printers nu geleverd met Direct Print & Share-software. Deze software stroomlijnt print-workflows door het printproces te vereenvoudigen en maakt cloud based sharing mogelijk. Met Direct Print & Share kunnen bestanden direct worden geprint zonder eerst een applicatie te starten of de

printer driver te openen. Deze software verbetert de productiviteit door meerdere bestanden gecoördineerd te verwerken en maakt het mogelijk om JPEG-, TIF- en PDF-bestanden in batches te printen. “De upgrades naar de iPF6400S en iPF8400S resulteren in een betere beeldkwaliteit, productiviteit en bruikbaarheid”, zegt Yuichi Miyano, directeur Grootformaatoplossingen van Canon Europe. “Wij spelen voortdurend in op de behoeften van onze klanten. Deze productlanceringen stellen ons in staat om een nog beter en veelzijdiger aanbod van producten te leveren.”

 

Rate this post

Print Friendly