Breukelen, 30 augustus 2013 – Convena International, ICT-distributeur in de Benelux, is door Xerox, een technologiegedreven service-organisatie, benoemd tot distributeur van het Xerox Replacement Cartridge (XRC) assortiment. Deze lijn van laaggeprijsde en milieuvriendelijke tonercartridges zijn ontwikkeld voor niet-Xerox printers, zoals Brother, HP, Kyocera en Lexmark, die hoge prestaties moeten leveren in een kantooromgeving. Ten opzichte van OEM-cartridges kunnen bedrijven met het XRC-assortiment een kostenbesparing van ten minste 25 procent realiseren.

Sjoerd Gommans, European Sales Director van Convena International: “We werken sinds 2001 samen met Xerox en we zijn dan ook zeer trots op de uitbreiding van ons assortiment met de Replacement Cartridges. Met deze nieuwe productgroep kunnen onze klanten nu kiezen voor Xerox-kwaliteit, ook wanneer ze een ander merk kantoorprinter gebruiken.”

“Met Convena International als distributeur zijn gebruikers verzekerd van een goede leveringsbetrouwbaarheid en adequate kennis”, aldus Patrick van Schaik, productspecialist voor de Benelux bij Xerox Supplies Business Group. “Deze cartridgelijn stelt gebruikers in staat om snel en zonder risico een forse besparing op hun printkosten te behalen en tegelijkertijd het milieu te ontzien.”

Milieu

De cartridges uit de Xerox Replacement Cartridges-lijn voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen die Xerox hanteert voor de cartridges voor haar printers en multifunctionals, waaronder ISO 14001 en ISO 9001. Bij de verwerking van vervangingscartridges komt er geen plastic in de afvalstroom terecht. Tijdens de fabricage van de cartridges wordt de behuizing gedemonteerd en de componenten worden geïnspecteerd en schoongemaakt. Elke cartridge krijgt een nieuwe drum en nieuwe toner en andere specifieke componenten worden vervangen wanneer ze versleten of opgebruikt zijn. Voor deze cartridges worden door Xerox gespecificeerde en goedgekeurde toners gebruikt, evenals nieuwe fotoreceptoren, reinigingsbladen, gecertificeerde ontwikkelrollen en meer.

 

Rate this post

Print Friendly