Naarden, 27 augustus 2013 – Lexmark, Inc (NYSE: LXK) heeft de overname aangekondigd van het Duitse Saperion AG. Deze leverancier en ontwikkelaar van Enterprise Content Management (ECM)- en business process management (BPM)-software, staat in Europa bekend als leider. Het overnamebedrag is ongeveer $ 72 miljoen. Zodra de transactie is voltooid, zal Saperion rapporteren aan Perceptive Software.

De ECM- en BPM-producten van Saperion zijn voorzien van een platformonafhankelijke, meertalige architectuur. Hierdoor zijn de oplossingen schaalbaar en eenvoudig te integreren met alle grote ERP, e-mail en document management systemen. Saperion heeft ook vooraanstaande cloud-gebaseerde en mobiele ECM-oplossingen ontwikkeld waarmee werknemers eenvoudig en op intuïtieve wijze toegang tot belangrijke documenten kunnen krijgen, zelfs als ze niet op kantoor zijn. Het aanbod stelt bedrijven in staat om toenemende hoeveelheden aan informatie op efficiënte wijze te beheren, bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een verhoogde productiviteit te realiseren.

Saperion heeft een groot klantenbestand bestaande uit zowel middelgrote bedrijven als multinationals zoals Schindler, E.ON, Fleurop, Henkel, Lufthansa, Vodafone, Daimler en Siemens.

Deze overname past goed bij de strategie van Lexmark die draait om doelgericht investeren in acquisities die de groei stimuleren en de mogelijkheden van software en oplossingen vergroten. Tegelijkertijd zijn gemiddeld meer dan helft van de vrije geldstromen teruggekeerd naar de aandeelhouders door het uitkeren van kwartaaldividenden en het inkopen van eigen aandelen. Lexmark heeft sinds medio 2011 meer dan $ 600 miljoen uitgekeerd aan aandeelhouders in de vorm van driemaandelijkse dividenden en aandeleninkoop.

Lexmark behoudt een sterke liquide positie met een sterk verleden in het generen van geldstromen.

De transactie werd aan de verkoopzijde geleid door ViewPoint Capital Partners. Dit is Saperion’s grootste aandeelhouder en investeerder.

De afronding van de voorgenomen acquisitie is onderhevig aan wettelijke goedkeuring in Duitsland en andere gebruikelijke voorwaarden. De acquisitie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 afgerond zijn.

“Lexmark blijft haar content- en procesmogelijkheden verdiepen en uitbreiden, waardoor wij beter in staat zijn om onze klanten te helpen hun ongestructureerde informatiestromen te beheren”, stelt Paul Rooke, Chairman en Chief Executive Officer van Lexmark. “Zodra de overname is voltooid, zal Saperion Lexmark versterken in haar evolutie van een wereldwijde leider in imaging- en output-technologieën naar een aanbieder van end-to-end oplossingen.”

“Het team bij Saperion heeft sterke proces-en content management-technologieën gebouwd, zoals mobiele en cloud-gebaseerde ECM-oplossingen, die worden gebruikt door middelgrote en grote organisaties in heel Europa”, zegt Scott Coons, President en Chief Executive Officer van Perceptive Software en Vice President van Lexmark. “Saperion zal zich aansluiten bij Perceptive’s wereldwijde team van experts op het gebied van proces -en content management. Tegelijkertijd zal de sterke positie van Saperion in de Europese markt de wereldwijde aanwezigheid van Perceptive versterken.”

“De samenwerking met Perceptive zal nieuwe deuren openen voor Saperion”, stelt Herbert Lorch, Chief Executive Officer van Saperion. “We zullen in staat zijn om onze oplossingen te bieden en te ondersteunen in regio’s waar we voorheen niet actief waren. Onze klanten zullen baat hebben bij onze grotere internationale aanwezigheid en wereldwijd opererende bedrijven zullen een nog betere ondersteuning krijgen.”

 

Rate this post

Print Friendly