Amsterdam, 6 augustus 2013 – Konica Minolta heeft een Blue Angel-certificaat verkregen voor haar lasermultifunctionals. Blue Angel is een wereldwijd erkend eco-keurmerk en wordt toegekend aan producten en diensten die minder belastend zijn voor het milieu en voldoen aan hoge normen voor onderhoud, gezondheid en beroepsmatige bescherming.

Naast de Blue Angel-certificering heeft Konica Minolta een ‘Gold’-status verkregen in de Electronic Products Environmental Assessment Tool (EPEAT). Dit milieucertificeringssysteem informeert organisaties, overheden en consumenten over de impact van elektronische producten op het milieu en stimuleert hen ‘groene’ systemen aan te schaffen. Alle bizhub MFP’s van Konica Minolta hebben nu een ‘Silver’-status of hoger in het EPEAT-register.

“We zijn erg trots op deze twee onderscheidingen, omdat dit het belang dat wij hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen onderstreept”, aldus Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta. “We hebben onszelf in een milieuplan voor 2015 concrete doelen gesteld waarin staat dat we ons op verschillende gebieden inzetten voor het milieu. Hieronder valt het verminderen van de opwarming van de aarde, vermindering van de uitstoot van chemicaliën, ondersteuning van een recycling-georiënteerde samenleving en het herstel en behoud van biodiversiteit.”

Rate this post

Print Friendly