’s-Hertogenbosch, 23 juli 2013 – Ricoh behoudt zijn positie als internationale marktleider op het gebied van Managed Print Services (MPS). Dit blijkt uit het recent verschenen rapport ‘IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2013 Hardcopy Vendor Analysis’ van IDC, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in IT.

De IDC MarketScape, geschreven door IDC analisten Holly Muscolino en Terry Frazier, werd op 22 juli gepubliceerd en is voorzien van een uitgebreide beoordeling van Ricoh en positieve klantfeedback. De auteurs: “In klantinterviews werd Ricoh geroemd om de kwaliteit van haar medewerkers en sterke dienstverlening. Ricoh’s klantreferenties zijn afkomstig uit Europa, de Verenigde Staten en Latijns Amerika, waarmee de wereldwijde positie op de markt aantoonbaar wordt.”

Waar veel MPS-producten sterk zijn gefocust op apparatuur en afdrukbeheer, levert Ricoh MPS als onderdeel van Ricoh Managed Document Services (MDS). Ricoh MDS voorziet in een holistisch, uit vijf fasen opgebouwd, aanpasbaar model. Dit biedt de mogelijkheid om voor elke klant een op maat gemaakte en uitgebreide MDS-oplossing te realiseren. Een oplossing die het gehele documentlandschap beslaat: van papieren tot elektronische informatie en van input tot output.

Een groeiend aantal organisaties maakt gebruik van Ricoh MDS. Deze oplossing helpt prestaties te verbeteren door informatie te digitaliseren, werkstromen te structureren en de juiste informatie sneller aan de juiste personen op het juiste moment te leveren.

 

“Bij Ricoh willen we met Managed Document Services de waarde van onze technologie en onze expertise op het gebied van printoptimalisatie verbeteren. We zetten onze expertise in om onze klanten te helpen de efficiëntie en effectiviteit van hun medewerkers te vergroten”, aldus Maurits Aalders, Marketing Director van Ricoh Nederland. Ricoh heeft inzicht in de generatiegebonden verschillen in de manier waarop mensen bedrijfsinformatie tot zich nemen. “Dat gebruiken we om iedereen slimmer, beter en sneller te laten werken. Hij is blij met de erkenning van invloedrijke analisten als IDC over de positie. “Het geeft ons de bevestiging dat we onze klanten op de juiste manier bijstaan door met hen samen te werken aan het realiseren van toegevoegde waarde.”

Ook de analisten van Gartner en Forrester positioneren Ricoh met hun meest recente onderzoeken in de top van het segment. In het rapport ‘The Forrester Wave’ van Forrester behaalde Ricoh met haar MDS-programma de maximale score op de onderdelen ‘Eigendom van technologie en oplossingen’, ‘Printondersteuning voor ondernemingen’ en ‘MPS-marktervaring’.

 

Rate this post

Print Friendly