Leusden, 9 juli 2013 – Nuance Communications kondigt vandaag officieel de nieuwe versies aan van zijn intelligente printmanagementsoftware Equitrac. Versie 5 van Equitrac Office en Equitrac Express stelt bedrijven in staat om hun kosten te verlagen door onnodige afdrukken te vermijden, om documenten beter te beveiligen en om afdrukomgevingen zonder servers en met toestellen van diverse merken op te zetten.

Service2Sales was al eerder in staat om deze software te verkopen en heeft inmiddels de eerste succesvolle installaties op haar naam staan.

De nieuwe versie van de Equitrac-software biedt oplossingen voor bedrijven die geconfronteerd worden met een toevloed van mobiele toestellen, een heterogeen printerpark en medewerkers die ook binnen het bedrijf mobiel zijn – vaak met hun eigen toestellen. Met versie 5 bepalen gebruikers hoe en waar ze willen afdrukken, terwijl de IT-afdeling minder wordt belast.

Dankzij de nieuwe I-Queue-functie worden afdruktaken bijvoorbeeld niet langer door een printserver verwerkt, maar op de desktop van de gebruikers. Dit bespaart serverkosten en vermindert het netwerkverkeer voor afdrukken met 50%. Bovendien worden alle printdrivers voor alle apparaten in het netwerk bewaard in een zogenaamde driver store, en daar automatisch beheerd. Daardoor hoeven gebruikers zich niet langer af te vragen welke printer beschikbaar is, noch of op hun computer wel de juiste printdriver is geïnstalleerd.

Veiliger afdrukken vanaf mobiele toestellen & op om het even welke printer

Soms willen of moeten organisaties hun bezoekers toegang geven tot hun afdrukapparatuur, maar zien ze op tegen de kosten van authenticatiehardware. Voor deze gevallen heeft Equitrac zijn Web Release-functie uitgebreid. Daarmee kon je al veilig documenten afdrukken vanaf een aparte pc naast de printer. Maar met het nieuwe Mobile Web Release kunnen gebruikers op hun mobiel toestel met behulp van een gebruiksvriendelijke Follow-You Printing-workflow documenten vrijgeven om af te drukken en eventueel de kosten ervan doorrekenen. Het is nu ook eenvoudiger dan ooit om een printer te selecteren voor elke afdruktaak: gebruikers kiezen het toestel uit een lijst of scannen de QR-code op de printer om dat toestel automatisch te selecteren.

Dankzij de Nuance ID Controller kunnen bedrijven bovendien zelfs de meest eenvoudige printers in hun beveiligd afdruknetwerk opnemen. De ID Controller bestaat uit een klein toestelletje, dat op de achterzijde van de printer wordt bevestigd, en een kaartlezer. Als gebruikers hun ID-kaart even door de lezer halen, worden hun documenten die in de Equitrac-printrij zitten één voor één of alle samen op die printer vrijgegeven. Dit is niet alleen veilig, gebruikers kunnen hun documenten ook op elke gewenste printer afdrukken.

Andere nieuwe kenmerken en voordelen van versie 5 van Equitrac Office en Express:

Gemakkelijk te integreren
De Hybrid Print Control-technologie laat gebruikers bepalen hoe ze willen afdrukken, terwijl ze toch alle baanbrekende afdrukbeheerfuncties van Nuance blijven behouden. Hybrid Print Control van Equitrac voorziet in één enkel platform voor afdrukbeheer en ondersteunt bedrijven die ofwel print servers, ofwel I-Queue gebruiken en vaak is zelfs een combinatie van beide systemen mogelijk.

Hogere productiviteit
Met de Equitrac add-on Capture & Send kunnen afdruk- en scanworkflows met één enkele applicatie worden uitgevoerd. Dit betekent dat gebruikers gescande documenten snel en gemakkelijk naar e-mail, fax, netwerkmappen of Microsoft SharePoint kunnen versturen. Zij hoeven dus minder tijd aan de multifunctionele printer door te brengen, hun productiviteit stijgt en documenten worden onmiddellijk in de juiste workflow opgenomen. IT-beheerders beschikken over één enkele console om zowel afdruk- als scanvoorzieningen te installeren, te configureren en te beheren.

Veilig beheer, altijd en overal
De functionaliteit van de bestaande Equitrac System Manager werd uitgebreid met de nieuwe, webgebaseerde System Manager voor gebruikersbeheer. Hiermee kunnen IT-beheerders frequente ingrepen via elke webbrowser uitvoeren.

Complete rapporten
Alle afdrukactiviteiten worden in kaart gebracht, samen met de kostenbesparingen en de milieuvoordelen, zoals hoeveel bomen en hoeveel water bespaard wordt en hoeveel minder CO2 er in de atmosfeer terechtkomt. Op die rapporten kunnen filters per gebruiker, departement, account en toestel worden toegepast, voor elke periode.

Meer mogelijkheden op de desktop
Equitrac Express-licenties worden voortaan samen met Print Assistant-licenties aangeboden. Gebruikers in de onderwijssector krijgen hiermee meer controle over afdruktaken vanaf hun desktop, met functies zoals een preview van de kosten van elke afdruktaak, inzicht in de kosten toegewezen aan een bepaalde account, wijzigen van de naam van een afdruktaak en online authenticatie. Print Assistant was eerder een aparte add-on van Equitrac Express.

Eenvoudiger installatie
Met Equitrac 5 gaat het configureren van een afdrukomgeving veel sneller en gemakkelijker, dankzij de combinatie van functies zoals snellere automatische detectie van printers, de mogelijkheid om prijslijsten te importeren en te exporteren, afdrukregels en facturatiecodes en talrijke active directory- en LDAP-configuraties.

Prijzen en beschikbaarheid

Equitrac is verkrijgbaar via Service2Sales sinds 2002. Met onze succesvolle resellers kunnen klanten dagelijks gebruik maken van onze service en dienstverlening.

Over Equitrac

Equitrac is een uiterst configureerbare en schaalbare oplossing die aan de evolutie van de afdrukbehoeften kan worden aangepast. Equitrac helpt bedrijven op een unieke manier om de doelstellingen van hun afdrukbeheer te verwezenlijken, zoals kostenbesparingen, veiligheid en minder afval. Tegelijk biedt het bedrijven de mogelijkheid om hun afdrukactiviteiten te controleren, op te volgen en aan accounts toe te wijzen. De software omvat de Follow-You Printing-technologie die afdruktaken vasthoudt tot de gebruiker zich identificeert aan de netwerkprinter van zijn keuze. Dit komt de veiligheid ten goede, aangezien documenten pas worden afgedrukt wanneer iemand fysiek bij de printer staat. Bovendien wordt onnodig afdrukken vermeden en dalen dus de kosten. Bovendien werd het PrinterOn Enterprise-platform, wereldwijd het belangrijkste platform voor mobiel afdrukken in bedrijven en onderwijsinstellingen, bij de overheid en thuis, in Equitrac geïntegreerd. Gebruikers kunnen hiermee heel eenvoudig afdrukken vanaf hun mobiel apparaat.

Van Equitrac zijn twee oplossingen verkrijgbaar:

Equitrac Office

Equitrac Office afdrukbeheersoftware helpt bedrijven om grip te krijgen op hun afdrukactiviteiten en hun afdrukomgeving te beheren, zodat de kosten dalen, documenten beter zijn beveiligd en een milieuvriendelijk, duurzaam beleid mogelijk wordt. Equitrac Office biedt deze voordelen door automatisch afdrukregels af te dwingen, gebruikers te verifiëren en documentkosten nauwkeurig in kaart te brengen en toe te wijze.

Equitrac Express

Equitrac Express afdrukbeheersoftware biedt elke school, universiteit en onderwijsinstelling meer controle over hun afdrukactiviteiten en een correcte toewijzing van de kosten. Documenten afdrukken wordt op deze manier eenvoudiger en veiliger, terwijl de kosten en het afval verminderen. Equitrac Express is compatibel met de belangrijkste betaalkaartsystemen in het onderwijs en alle printers en MFP’s. De oplossing bevat tools om afdrukquota’s aan studenten op te leggen, afdrukken aan te rekenen en verantwoordelijk afdrukken te stimuleren.

 

Rate this post

Print Friendly