‘s-Hertogenbosch, 1 juli 2013 – De digitale kleurenproductiesystemen Ricoh Pro™ C901+ en de Ricoh Pro™ C901S+ hebben de EDP Award gewonnen voor ‘Best Production Cut-sheet Printers – Light Production’. De onderscheiding werd op 26 juni in Londen uitgereikt tijdens de 7e European Digital Press Association (EDP) Awards.

Met de prestigieuze EDP Awards worden de meest innovatieve printers, eindproducten, softwareprogramma’s en consumentenartikelen uit de printindustrie onderscheiden die in de periode 2012-2013 op de markt zijn gebracht. De Technische Commissie volgt strikte richtlijnen bij het doen van aanbevelingen aan EDP-leden. De leden besluiten uiteindelijk of de onderscheidingen al dan niet volgens de aanbevelingen worden uitgereikt. De EDP Awards gelden in heel Europa als kwaliteitsmarkering en een teken van werkelijke innovatie.

Sander Sondaal, Commercial Manager Production Printing bij Ricoh Nederland: “Bij Ricoh zijn we trots op de innovatieve eigenschappen, bijzondere prestaties en duurzaamheid van onze producten in het production printing segment. Het is dan ook geweldig om ook door onafhankelijke deskundigen als beste te worden erkend. We kijken ernaar uit in de toekomst, in combinatie met Ricoh’s software en diensten op het gebied van production printing, bekroonde oplossingen te kunnen blijven aanbieden ter ondersteuning van printserviceproviders. Zo helpen we hen de waarde die zij hun klanten bieden te vergroten en als bedrijf te groeien.”

De digitale kleurenproductiesystemen Ricoh Pro™ C901+ en de Ricoh Pro™ C901S+ bieden commerciële en centrale reprobedrijven een betere productiviteit, flexibiliteit, kwaliteit en winstgevendheid met een duty cycle die 20 procent hoger ligt dan die van eerdere modellen. De uptime is verbeterd door de tonerflessen een grotere inhoud te geven waardoor die per shift minder vaak verwisseld hoeven te worden. Media tot 350 g/m² maakt nu deel uit van de standaardinstellingen op beide modellen. De mediabibliotheek wordt voortdurend bijgewerkt om gebruikers meer keuze te bieden op het gebied van papiersoorten.

De digitale kleurenproductiesystemen Ricoh Pro™ C901+ en de Ricoh Pro™ C901S+ zijn uitgevoerd met een HyperRIP. Hierdoor kunnen pagina’s van meerdere printopdrachten gelijktijdig worden verwerkt, hetgeen de prestaties verbetert. Opslag van XObjects in het cachegeheugen maakt het dan weer mogelijk om PDF-bestanden die XObjects bevatten, af te drukken met snelheden die voorheen alleen mogelijk waren bij het afdrukken van VDP-taken (variabele data printing). Een ander voordeel is dat gebruikers rechtstreeks vanuit de takenlijst extra afdrukopties kunnen instellen, zonder de taakeigenschappen te moeten openen. Ook handig is dat gebruikers snel voorinstellingen kunnen selecteren voor afdruktaken: ze kunnen de voorgedefinieerde instellingen van virtuele printers en HotFolders in een handomdraai toepassen op opdrachten in de takenlijst.

 

Rate this post

Print Friendly