’s-Hertogenbosch, 20 juni 2013 – Ricoh introduceert deze week een serie multifunctionele kleurenmachines (MFP’s) die het steeds populairder wordende SRA3-formaat (320 x 450 mm) ondersteunt. De Ricoh MP C3003SP/MP C3503SP/MP C4503(A)SP/MP C5503(A)SP/MP C6003SP hebben een geavanceerde controller die verhoogde productiviteit biedt door een reeks innovatieve opties zoals Searchable PDF, ID Card Copy en Single Pass Duplex Feeder. Snel printen, kopiëren en scannen worden aangevuld met uitgebreide afwerkopties, terwijl de hoge specificaties van de E-22C kleurencontroller de productiviteit van de RIP verhoogt bij complexe printopdrachten. Deze multifunctionele apparaten zijn vooral geschikt voor printopdrachten met veel afbeeldingen door de unidirectionele stroom van de developer die een gelijkmatige tonerdichtheid en levendige, stabiele kleuren verzekert.

“Dit zijn de eerste middensegment multifunctionele kleurenapparaten van Ricoh die SRA3-ondersteuning bieden”, aldus Marcel Kleintjens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland. “SRA3-papier is iets groter dan A3 om bijsnijden mogelijk te maken. Kleine en middelgrote bedrijven met de behoefte om snel SRA3 met een hoge kleuropbrengst te kunnen printen, zoals reclame- of ontwerpbedrijven, zullen de mogelijkheid van het printen van snijmarkeringen voor proefprints op prijs stellen. Deze MFP’s bieden ook een grote toegevoegde waarde voor andere middelgrote tot grote bedrijven die een hoge kleuropbrengst wensen, met daarnaast een groot aantal afwerkingsopties en een lage Total Cost of Ownership.”

De apparaten draaien op de verbeterde GWNX-controller van Ricoh die een grote hoeveelheid geavanceerde productiviteitverhogende opties heeft. Searchable PDF voegt bijvoorbeeld onzichtbare tekst toe aan gescande PDF-afbeeldingen om de zoektijd naar documenten te verkorten. ID Card Copy maakt het mogelijk om de voor- en achterkant van kleine originele documenten zoals ID-kaarten te kunnen kopiëren op één kant van een vel papier. En de one-button-scan bespaart tijd bij het digitaliseren van documenten; de apparaten scannen op 100 ipm (enkelzijdig) of 180 ipm (dubbelzijdig met de Single Pass Duplex Feeder).

De MFP’s bieden een grote variëteit aan opties voor professionele afwerking. In dit segment zijn het de eerste apparaten met interne afwerking die tevens kunnen perforeren en nieten, wat zorgt voor gemak en ruimte bespaart op het kantoor.

Er zijn twee opties voor het maken van een boekje, terwijl ook 1000 of 3000 vellen geniet kunnen worden (MP C4503(A)SP/MP C5503(A)SP/MP C6003SP). Posters kunnen makkelijk worden afgedrukt met de Poster Printing-functie, die één afbeelding op meerdere vellen zet.

De MFP’s bieden een printsnelheid tot 60 cpm. De opwarmtijd is slechts 17 seconden, en de tijd tot de eerste kopie is slechts 3,1 seconden (zwart-wit) en 4,5 seconden (kleur). Opstarten vanuit de slaapstand duurt slechts 6,2 seconden. Ze werken geruisloos, en tijdens de slaapstand stopt de ventilator om het geluid helemaal te stoppen. Tijdens het opstarten vanuit de slaapstand vinden er slechts weinig mechanische bewegingen plaats om het geluid zo minimaal mogelijk te houden.

De E-22C Ricoh kleurencontroller past naadloos in deze MFP’s voor hoge productiviteit bij complexe printopdrachten. De E-22C gebruikt het nieuwste FS100 Fiery platform, een high-perfomance 2,9 GHz Intel processor, 2 GB geheugen en een krachtige 500 GB harddisk.

Rate this post

Print Friendly