Vrijdag 21 juni vierde de Decos Technology Group met al haar medewerkers de ‘Decos Dag van de Innovatie’. Met workshops van o.a. futuroloog Yuri van Geest en bokser Arnold Vanderlyde heeft de IT-onderneming haar team een zeer inspirerend programma gepresenteerd. Het doel van Decos is te bouwen aan de teamspirit die nodig is om nieuwe innovaties in IT-oplossingen en diensten versneld te ontwikkelen. Terugkijkend op een zeer geslaagde dag, is CEO en oprichter Paul Veger ervan overtuigd dat dit doel absoluut gehaald gaat worden.

De ‘Decos Dag van de Innovatie’ werd gehouden in het futuristische, papierloze kantoor in Noordwijk. Het programma was volledig gericht op de werknemers van het IT-bedrijf. Decos volgt namelijk een ambitieus innovatiebeleid, waarin de medewerkers een essentiële rol vervullen. Paul Veger licht toe: “Of we nu kijken naar ons Zaaksysteem, ons Cartracker Fleetmanagement of onze Outsourcing: in al onze oplossingen merken wij dat de Decossers het onderscheid maken voor onze gebruikers. Ik ben dan ook ontzettend trots op dit bijzondere team en wil graag samen verder bouwen aan mooie nieuwe innovaties. Ons lange termijn beleid is gericht op innovatie, klanttevredenheid en duurzaamheid – drie belangrijke pijlers voor de toekomst. Die toekomst is dichterbij dan je misschien denkt. We geloven dat informatie altijd en overal toegankelijk moet zijn, voor iedereen. Daarom werken wij met het hele team continu aan nieuwe software oplossingen die mensen en informatie met elkaar verbinden en die fun to use zijn. In dit kader vierden wij samen de ‘Dag van de Innovatie’.”

Inspirerend programma

In de ochtend vonden sessies plaats van Yuri van Geest en Arnold Vanderlyde. Yuri is bekend futuroloog en ambassadeur van de Singularity University. Voor het Decos-team hield hij een inspirerende presentatie over de radicale innovaties die ons staan te wachten in de nabije toekomst en hoe Decos hier als exponentiële organisatie op in kan spelen. Zijn boodschap vond een enthousiast publiek, aldus Van Geest: “Je merkt direct dat de mensen hier echt gemotiveerd zijn en open staan voor nieuwe dingen. Die sfeer bij Decos is erg bijzonder.”

Voormalig bokskampioen Arnold Vanderlyde geeft management trainingen en seminars, zoals de populaire workshop Fighting for Success. Zijn interactieve workshop ging over hoe je als medewerker flexibel en succesvol blijft binnen een groeiend bedrijf. Zijn VIP-aanpak van Vertrouwen, Integriteit en Passie waren herkenbare pijlers voor de Decossers. In de middag waren er workshops in het kader van de Lean Startup Machine en persoonlijke Stijlherkenning. In deze sessies werden de Decossers geïnspireerd hoe zij in hun dagelijkse werk aan de slag kunnen met innovatie.

De medewerkers kijken zeer positief terug op de dag. Aldus Bastiaan Kuiters, functioneel consultant bij Decos: “Het was een ontzettend leuk en inspirerend programma, dat mij veel energie heeft gegeven. Met name de workshop van Yuri van Geest sprak me erg aan, vanwege zijn enorm positieve kijk op de toekomst!” Moniek Hop, manager Cartracker: “Het leuke bij Decos is dat innovatie op elk moment kan toeslaan. De workshops van vandaag hebben dat gevoel alleen maar versterkt en de focus bij ons allemaal vergroot.”

Inspirerende innovator

Decos voert als een van de weinige ondernemingen in Nederland actief beleid om ook haar klanten en relaties aan te zetten te innoveren, bijvoorbeeld door hen te vragen om volledig papierloos te ondernemen. Papieren post wordt teruggestuurd, met de mededeling dat Decos alleen digitale communicatie accepteert. “Binnen 10 jaar zal onze samenleving er compleet anders uitzien, dankzij de oneindige mogelijkheden die IT biedt,” aldus Veger. “Wij willen een beweging in gang zetten om mensen nu al klaar te maken voor deze toekomst – een fantastische toekomst waar ik enthousiast naar uitkijk!”

 

Rate this post

Print Friendly